Una aproximació a la Germandat d'Obrers Agrícola de Sant Feliu en una mostra a la Biblioteca Montserrat Roig

L'exposició inclou materials del fons documental de l'associació. Es pot veure fins el 31 de gener

  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius
  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius
  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius

El passat santfeliuenc inclou episodis diversos no sempre coneguts per a tothom. Pot ser el cas d'una associació de tipus mutualista formada per jornalers santfeliuencs que va néixer el 1885 i va superar els cent anys, arribant al 1987. És la Germandat Obrera Agrícola de Sant Feliu, popularment coneguda com Els Pagesos. Ara es pot descobrir aquest bocí d'història santfeliuenca en una petita mostra a la Biblioteca Montserrat Roig, que es pot veure a la planta principal de l'equipament.

L'exposició "La Germandat d'Obrers Agrícola de Sant Feliu (1885-1987) Materials per a una aproximació a una associació centenària" vol ser una aproximació a la història d'aquesta associació. Una història que serveix per explicar les transformacions que Sant Feliu va observar amb l'emergència del capitalisme industrial al llarg dels segles XIX i XX.

Per explicar-ho, l'associació Rubricatum ha organitzat aquesta mostra, seleccionant un conjunt de materials procedents del fons documental de la Germandat per donar forma a un relat dels principals fets històrics de la Germandat. Jordi Jiménez, de Rubricatum, descriu la mostra com "una petita càpsula del temps" que permet "endinsar-se en la història d'aquests homes i dones, la història dels nostres veïns".

L'exposició es va estrenar aquesta setmana i es pot veure fins el 31 de gener, en l'horari de la Biblioteca. Per tant, de dimarts a dissabte als matins de 10h a 14h i de dilluns a divendres a les tardes de 16h a 20.30h.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat