Reunió avui a l'Ajuntament amb el ministre de Foment i el president d'ADIF pel soterrament

Al migdia es farà una roda de premsa per informar del que s'ha tractat durant la trobada

El ministre de Foment podria posar avui sobre la taula un nou compromís sobre el soterrament. Aquest migdia es reuneix amb el president d'ADIF Juan Bravo, el delegat del govern espanyol Enric Millo i l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José. La trobada serà per tractar qüestions sobre el soterrament i a les 13.30h es farà una roda de premsa per informar d'aquesta reunió.

La trobada arriba després que el 6 de setembre, el ministre De la Serna anunciés a "Los Desayunos de La 1" una visita a Sant Feliu per informar de novetats importants sobre el soterrament. L'anunci coincidia amb la sessió del Parlament en què es va aprovar la llei del referèndum i la visita no va arribar al cap de poques setmanes però ho fa avui, que coincideix que hi ha la primera sessió del Parlament després de les eleccions del 21D.

En la presentació dels pressupostos de Sant Feliu al mes de novembre, l'alcalde, Jordi San José, insistia en el "compromís amb el soterrament", afirmant que "les negociacions a Madrid sobre aquest tema segueixen en peu" i que s'hauran de reprendre i va assegurar que "exigirem el compromís de tirar-lo endavant" a partir del projecte ja existent.

Una reivindicació històrica que no acaba d'arribar

Al mes d'abril passat ja es va fer una reunió entre l'alcalde, Jordi San José,  els dos regidors de l'equip de govern Lidia Muñoz i Josep Maria Rañé, i la regidora de l'oposició del PP Elisabet Ortega, amb el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, per concretar la voluntat de l'Estat pel que fa al soterrament. I també a l'abril el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras reafirmava el compromís del govern català amb el soterrament.

Caldrà esperar a aquest migdia per saber quin compromís surt de la reunió del ministre de Foment, el president d'ADIF, el delegat del govern espanyol i l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José.

Podeu consultar les accions més destacades en relació al soterrament en aquesta infografia d'Anna Brugés publicada a l'Anuari de Fetasantfeliu 2017:

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat