Govern i oposició veuen amb bons ulls l'anunci del govern espanyol sobre el soterrament

Primeres reaccions positives dels portaveus municipals. ERC, PDeCAT i el regidor no adscrit són els més escèptics

  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius
  • Foto al final de la roda de premsa / Foto: Fetasantfeliu
    Foto al final de la roda de premsa / Foto: Fetasantfeliu

Representants de pràcticament tots els grups municipals han estat presents aquest migdia a la roda de premsa en què el ministre de Foment ha anunciat el soterrament. A més dels deu regidors i regidores del govern en ple, format per ICV-EUiA i PSC, hi han assistit el portaveu d'ERC, Oriol Bossa, el de Ciutadans, Raul Alba, la del PDeCAT, Rosa M. Martí, els dos regidors de VSF, Silvestre Gilaberte i Jordi Sospedra, i la portaveu del PP, Elisabet Ortega. També hi eren el senador de Cs i exregidor santfeliuenc Xavier Alegre i els exalcaldes Francesc Baltasar i Juan Antonio Vázquez, però no Angel Merino, que es trobava fora de Sant Feliu. Després de la roda de premsa, s'han fet una foto tots els regidors i regidores presents amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

A grans trets, les valoracions generals dels diferents portaveus són positives, especialment des dels partits de govern, ICV-EUiA i PSC, així com també el PP, VSF i Cs. També ho veuen bé ERC i PDeCAT, tot i que són els partits que es prenen amb més reserves l'anunci del Ministeri de Foment.

Pel govern de Sant Feliu "avui és un dia històric"

L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, i representant d'ICV-EUiA, ha destacat en l'acte que "el d'avui és un dia que Sant Feliu ha esperat des de fa anys, entre la il·lusió i l'espcepticisme, i avui es decanta més cap a la il·lusió". En declaracions a Fetasantfeliu ha subratllat la importància de la visita presencial del ministre Íñigo de la Serna: "no ha vingut mai cap ministre de Foment a anunciar el soterrament a Sant Feliu. El 2009 va venir el secretari d'Estat d'infraesturctures Eduardo Molina i el 2011 ho va fer el secretari d'Estat d'Infraesturctures Víctor Morlán, però ara la conjuntura és diferent. Si no, no vindria el ministre." San José també subratlla que "la circulació no s'alterarà ni un dia, hi haurà vies provisionals i estació provisional, i potser algun diumenge a la nit varia l'horari, però el servei funcionarà".

Pel portaveu del PSC, Javier Molina, "avui és un dia històric, és el que esperàvem des de fa molt de temps". Recorda que "els socialistes el 2010 ja vam lluitar per aquest projecte i és el que es portarà a terme". A més, afirma que són "optimistes perquè el projecte arriba amb dates i això permetrà tenir una ciutat vertebrada i no dividida com ara" i ja avança que "a partir 'dara toca la reconfiguració de la ciutat".

Valoració positiva de Cs, VSF i PP

Des de Ciutadans, el seu portaveu, Raul Alba, fa una bona valoració de l'anunci: "és la notícia que tothom estava esperant, molt positiu". Apunta, això sí, que "ara només falta que les promeses es compleixin i que tot vagi com el ministre ha dit que ha d'anar i que les obres puguin començar el 2019 i s'executin".

El portaveu de VSF, Silvestre Gilaberte, expressa "satisfacció total" perquè "ja estem parlant de fets" i considera que "el fet que hagi vingut el ministre i hagi fet una roda de premsa tan oberta dona un marge de confiança molt gran". També subratlla "que pagui el govern central, que és a qui tocava des de sempre" i recorda que "aquesta és la vella reivindicació de quan reclamàvem el soterrament complet i pagat pel govern central. Per tant, arriba amb molt retard, però arriba".

Des del PP, la portaveu Elisabet Ortega, treu pit de partit i expressa la doble satisfacció: "estic molt contenta per la part santfeliuenca com per la de representant del PP a Sant Feliu". Assegura que és "avui és un gran dia perquè és el millor acord al que podíem arribar per la ciutat. No és un anunci a futur, sinó que aquest mes ja es comencen a signar projectes perquè comecnin les obres com abans millor".

ERC i PDeCAT, satisfets però amb matisos

El portaveu d'ERC, Oriol Bossa, afirma que "si hem sigut sempre escèptics al llarg d'aquesta legislatura i les anteriors, ara podem dir que reduïm una mica l'escepticisime i deixem més pas a l'esperança". Defensa que "és evident que és una bona notícia per la ciutat, una reivindicació històrica i tots els grups polítics hem fet tot el possible peruqè això sigui una realitat, esperem que aquest cop a la tercera vagi la vençuda i la ciutat pugui veure el 2023 l'acabament d'una obra tan desitjada per tothom". Tot i això, puntualitza que "depèn del govern de l'Estat i per això el nostre escepticisme continua sent molt alt, fins que no veiem les obres no reduïrem una mica més l'escepticisme".

També ho veu així la portaveu del PDeCAT, Rosa M. Martí, que deixa clar que "fins que no vegi les màquines no m'ho creuré, però sembla que s'ha fet un pas". Remarca les diferències amb altres anuncis, com que "ho ha anunciat el mateix ministre i que ara teòricament el govern espanyol té els diners i ho paga tot". Per Martí, però, el mèrit és "del procés, perquè necessiten fer inversió a Catalunya per fer veure que encara manen. Això és el que han vingut a dir a L'Hospitalet, Montcada i Sant Feliu". Ara bé, afegeix que "si d'això ens en podem aprofitar a Sant Feliu, amb una reivindicació que fa més de 30 anys que reclamem, benvingut sigui".

Més escèptic és el regidor no adscrit Luis Serrano, que defensa que "tot el que sigui bo per la ciutat benvingut sigui" però considera que "avui han vingut a fer-se la foto, però jo fins que no vegi una excavadora no m'ho creuré".

Comentaris

Andreu Sant Feliu
1.

Ens ho hem de creure?
Digueu-me incrèdul.

Per cert, estan de baixa es pot anar a treballar?

  • 4
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat