Treballadores del sector de neteja d'edificis es mobilitzen per reclamar millores laborals

La Plaça de la Vila va ser ahir un dels escenaris de les concentracions de protesta que CCOO i UGT van convocar arreu de Catalunya

Les treballadores i treballadors del sector de la neteja d'edificis i locals del Baix Llobregat es van concentrar ahir dimecres al matí a la Plaça de la Vida per protestar contra el bloqueig de la negociació del conveni. Prop de 200 persones convocades pels sindicats CCOO i UGT van fer visible ahir la lluita del sector per aconseguir millores laborals. La de Sant Feliu era una de les set concentracions que es van fer també a Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida, Sabadell i Granollers.

La concentració es va fer a quarts de dotze del migdia i va durar prop d'una hora. Una gran pancarta deia "Neteja en lluita. Per un conveni just", però també es podien llegir altres carells amb proteste com "con nuestra antiguedad no se juega" o "y si no se arregla... huelga!". Treballadores i treballadors van fer-se sentir amb xiulades i càntics de protesta com "ea, ea, ea, el mocho se cabrea", xiulades i "aquí estan las que limpian la nación".

El motiu de la protesta és que després d'un mes de negociacions, la patronal del sector manté la proposta de congelació salarial i a més han posat sobre la taula que volen retallar el complement econòmic de l'antiguitat. La setmana que ve hi haurà una altra reunió i si no aconsegueixen desencallar la situació, no descarten continuar amb les protestes i, fins i tot, anar a la vaga. A la concentració d'ahir, les líders sindicals defensaven el poder del sector de la neteja i asseguraven que "no podem consentir una reculada dels drets del col·lectiu de la neteja".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat