Inaugurada la 12a edició de la Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat amb el cicle dedicat al cinema asiàtic

L'acte obre un cap de setmana intens amb la presència de nou produccions procedents d'Àsia

Amb la projecció de la pel·lícula nepalesa “Kalo Pothi. Un pueblo del Nepal” es va donar el tret de sortida a la dotzena edició de la Mostra. Una edició plena de canvis que, bàsicament, estendrà el seu desenvolupament al llarg de quatre cites al calendari on podrem trobar, per odre d’aparició, tant produccions asiàtiques, com sud-americanes, africanes i mediterrànies. Aquest desmembrament i especialització geogràfica ha de permetre a l’organització (l’Associació Cinebaix) prestar tant més atenció a la selecció de produccions cinematogràfiques com un millor desenvolupament de la proposta (amb més atenció dedicada al públic, més quantitat de projeccions, etc.)

I és que, tot i els canvis a la vista, la idea de la Mostra continua vigent: portar al públic del Baix Llobregat cinematografies diferents o desconegudes que ens ajudin en “la promoció i protecció de la diversitat cultural”. Caram! Amb aquesta idea “força” aquest mitjà de comunicació cooperatiu que som Fetasantfeliu a participar en tan lloable objectiu com a mitjà oficial (com també els nostres companys de La Directa).

Queda molt lluny Nepal de Hollywood?

Un nombrós públic es va apropar ahir al vespre per participar de la inauguració; cares conegudes (el públic del Cinebaix és pràcticament una comunitat) i ganes de gaudir d’aquesta nova proposta. Amb una presentació austera es va donar pas a aquesta marató de cinema asiàtic que ens proposa veure nou produccions al llarg del cap de setmana. Estrenes (dues), algunes de repescades algunes i d'altres que no s’havien vist a la nostra comarca conformen el mosaic fílmic. Per començar, aquesta producció nepalesa (la primera pel·lícula feta al país de les muntanyes) que ens apropa als records d’infantesa del director (B. Bham) i ens endinsa dins d’un innocent món d’amistat infantil destrossat per un conflicte bèl·lic recent (la guerra civil nepalesa 1996-2006).

Agafeu aire i llenceu-vos a la cartellera, teniu tot el recorregut i les diferents informacions sobre les pel·lícules al web de la Mostra. Però si, a banda, com a públic conscienciat i allunyat dels estereotips de les grans produccions hollywoodianes, teniu ganes de més, voleu saber més, podeu participar de la conferència de l’especialista en els conflictes d’Orient Proper Nazanin Armanian (dissabte) o del periodista Eduardo Luque que diumenge parlarà amb el públic sobre la problemàtica Corea del Nord.

Com, que encara no teniu prou? Doncs us toca agenciar-vos del diari especial que per aquest cicle han fet els companys de la Directa i que ens permet apropar-nos a algunes de les temàtiques més punyents (i desconegudes) del continent asiàtic. Vinga, ànims i cap al Cinebaix que tenim un cap de setmana molt atapeït!

Ah, i per cert, la distància que hi ha entre Katmandú (capital del Nepal) i Los Angeles (Hollywood) és de 12.728 km. Sí, sí que queda molt lluny, està més a prop Sant Feliu de Llobregat!

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat