Les treballadores del Servei d'Intervenció Especialitzada en Violència Masclista del Baix Llobregat es mobilitzen contra la degradació de les condicions laborals

Pels propers dilluns de febrer han convocat aturades parcials després d'intents fallits de negociació. La seu comarcal del SIE està ubicada a Sant Feliu

Les vuit treballadores del Servei d'Intervenció Especialitzada en Violència Masclista del Baix Llobregat, amb seu a Sant Feliu, començaran dilluns que ve una campanya d'aturades parcials. Protesten per la degradació de les seves condicions laborals i la manca de personal i s'aturaran davant la seu comarcal del SIE d'11 a 13h, els dilluns 12, 19 i 26 de febrer. Les treballadores presten el servei d'assessorament i acompanyament a víctimes de violència a masclista al SIE del Baix Llobregat, que depèn de la Direcció General de Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Degradació de les condicions laborals i pèrdua de qualitat assistencial

En un comunicat, les vaguistes denuncien que des de l'any 2014 la plantilla s'ha reduït i s'han deixat de cobrir les baixes mèdiques de curta o mitja durada, la qual cosa ha obligat a la resta de la plantilla a "realitzar sobreesforços per cobrir les absències i provocant una creixent desatenció d'àrees concretes del servei en un context de notable increment de les consultes i del volum de persones ateses".

Amb les aturades volen visibilitzar el seu malestar davant el que consideren "una degradació progressiva de les seves condicions laborals i una pèrdua de qualitat assistencial" com a conseqüència de la "manca de recursos materials i, especialment, humans" per desenvolupar la seva tasca. Consideren que la situació "dificulta la correcta prestació d'un servei de vital importància per a centenars de víctimes de violència masclista a la comarca".

Les treballadores "lamenten profundament" l'afectació que puguin tenir les aturades sobre les usuàries del servei, però denuncien que la vaga és l'única opció que els queda després de sis mesos de negocacions sense èxit. La portaveu de les treballadores en vaga, Sònia Mataró, assegura que "hem intentat negociar sense cap avenç. Hem exposat la nostra situació, la nostra preocupació i inquietud tant per allò que ens afecta a nosaltres en primera persona com a treballadores com, sobretot, per la pèrdua de qualitat del servei que estem en disposició d'oferir a les nostres usuàries, i no hem trobat la menor voluntat d'establir un diàleg sincer i fructífer a l'altra banda de la taula. No ens deixen altre sortida que fer aquestes aturades".

Creació d'un nou sindicat amb les treballadores de tots els SIE de Catalunya

Les convocants de la vaga consideren que la situació que es viu al SIE del Baix Llobregat no és una excepció i per això, des del Servei del Baix Llobregat s'ha impulsat la creació del Sindicat Teresa Claramunt, que pren el nom de la històrica militant anarquista i feminista de finals del segle XIX i principis del segle XX.

Des del sindicat expliquen que "totes treballem en centres dispersos i contractades per empreses diferents, però compartim experiències i problemàtiques i cal acabar, precisament, amb aquesta dispersió". Consideren que "unides podem fer la força que per separat no tenim per tal d'aconseguir que el servei i l'ajut que oferim a les dones víctimes de violència masclista sigui veritablement efectiu" perquè "des de la precarietat no es pot ajudar a ningú".

Comentaris

BERTA GIRONA
1.
La feina que es fa des d'aquests serveis no està gens ben valorada per part de la mateixa Generalitat i això repercuteix clarament en l'atenció a les dones i els seus fills i filles que pateixen situacions de violència masclista. És vergonyós que no es cuidi bé els equips professionals que treballen en aquests serveis tal i com ja vam veure fa pocs anys al SIE de Girona, on van haver-hi també retallades significatives de les treballadores que durant molts anys, havien estat fent una bona feina allà també. Evidentment, el fet no tractar bé a les professionals dels SIE's, per part de les institucions corresponents, perjudica clarament a les dones i filles ateses, i també fa que no es pugui mantenir un equips de treball estables com la població afectada, es mereix. Com es treballa cap al bon tracte, descuidant i no tractant prou bé als equips que s' hi dediquen???? Molt bé SIE Baix Llobregat, sou exemple de dones valentes i lluitadores, espero que no us rendiu, perquè moltes altres dones, seguirem alçant la veu per la vostra nostra causa.
  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat