Més participació que mai al Premi de Poesia Martí Dot

El poemari guanyador es farà públic el 23 de març, en el marc de la Setmana de la Poesia

20 poemaris opten al 43è Premi de Poesia Martí Dot, que es lliurarà al mes de març. És la participació més alta de la història del certamen. Enguany el jurat haurà de triar la millor obra de la vintena que ha rebut, escrites per 18 poetes, perquè dos dels quals han presentat dues propostes.

El Premi Martí Dot és el segon premi més veterà de poesia per a joves (s'hi han de presentar poetes menors de 36 anys) de Catalunya i un dels pocs que publica l'obra guanyadora. A més, fa un parell d'anys que la dotació es va augmentar fins als 1.500 euros. El poemari es publica a la col·lecció de poesia de Viena Edicions i la persona guanyadora participarà en un mínim de dos recitals poètics organitzats per l'Ajuntament.

El veredicte del jurat es farà públic el 23 de març, a la Biblioteca Montserrat Roig, en el marc de la Setmana de la Poesia de Sant Feliu, en un acte que tancarà el poeta Joan Margarit amb un recital.

El premi es va crear l'any 1974 per promoure la poesia en llengua catalana entre el jovent. Les últimes edicions el premi l'han guanyat Guim Valls (2017), Núria Domènech (2016) i Aina Torres (2015).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat