L'Ajuntament cedeix a l'IMPSOL un solar i la tercera planta d'un edifici per construir-hi pisos de protecció oficial

És una de les accions que forma part del Pla d'Habitatge i arriba mig any després que s'aprovés aquest document. El ple d'octubre va aprovar el conveni i l'acord es va signar ahir dimecres

L'habitatge assequible és una necessitat cada cop més urgent arreu del país i Sant Feliu no se n'escapa. L'encariment del lloguer i la manca d'oferta dificulten l'accés a l'habitatge i precisament per afrontar aquesta problemàtica, l'Ajuntament va aprovar al mes de juny el Pla d'Habitatge, amb la intenció de fomentar el lloguer social i ampliar el parc públic d'habitatges. El document es pot consultar aquí i també compta amb una diagnosi de la situació actual a Sant Feliu.

El Pla de l'Habitatge estableix dues fases i la primera és la que va del 2017 al 2019, que coincideix amb any electoral. Mig any més tard de l'aprovació del pla arriba la primera signatura d'un conveni que ha de permetre avançar en habitatge social. L'Ajuntament va signar ahir amb l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL), la cessió d'un solar i una parcel·la per construir-hi habitatge social. L’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL) és l'ens públic depenent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Habitatge protegit de lloguer i de venda al carrer Anselm Clavé i al carrer del Pla

En concret, la cessió es tracta d'un solar de propietat municipal al carrer Anselm Clavé, on inicialment estava previst construir-hi un hotel i que es va requalificar per construir-hi habitatge protegit, i la tercera planta situada a sobre de l'edifici del carrer del Pla on hi ha un Mercadona.

Ara s'ha signat el conveni entre l'Ajuntament l'IMPSOL, després que el ple ho aprovés a l'octubre, amb els vots favorables de l'equip de govern, ERC, PDeCAT, VSF i el regidor no adscrit, i l'abstenció de Cs i PP. Tot i això, tots els portaveus van demanar en aquest mateix ple més agilitat a l'hora d'avançar a Sant Feliu en habitatge públic. De fet, la requalificació d'aquesta parcel·la es va començar a parlar a finals del 2015 i la signatura del conveni no ha arribat fins aquest mes de febrer.

Ara, segons fonts municipals, la intenció és treballar les bases d'adjudicació dels habitatges en els propers mesos per poder-les aprovar al juliol i presentar-les a la ciutadania després de l'estiu. A la tercera planta de l'edifici del carrer del Pla està previst que s'hi facin una vintena d'habitatges que tindran entre una i dues habitacions: seran pisos de lloguer per a joves i per a famílies en risc d'exclusió. A la parcel·la del carrer Anselm Clavé s'hi construiran una cinquantena d'habitatges que es preveu que siguin més grans. En aquest cas, se seguirà la política d'adjudicació de l'IMPSOL: un terç ser habitatge de protecció oficial de venda, un terç de lloguer assequible i un terç de lloguer social.

Més objectius per als propers anys adreçats sopbretot a l'habitatge per a gent gran

D'altra banda, segons fonts municipals, també hi ha la possibilitat de desenvolupar la quarta planta de l'edifici del Mercadona, tot i que això encara està en vies d’exploració. L'altre objectiu previst en aquests dos proper anys al Pla d'Habitatge és construir habitatge protegit al carrer General Manso, en un edifici propietat de la SAREB. En aquest cas, però, l'IMPSOL, en representació de l'Ajuntament, encara està en negociació amb la SAREB per la compra del deute hipotecari com l'acord amb la propietat per tal d'accedir a part de la titularitat de l'edifici i garantir el final de la construcció de l'edifici, que podria tenir una cinquantena d'habitatges.

La segona fase del Pla de l'Habitatge establexi diversos objectius del 2019 al 2022, és a dir el proper mandat, i preveu dotar Sant Feliu d'equipaments per a la gent gran als centres cívics de Les Tovalloles i Mas Lluí. En concret, estableix tres actuacions: 85 habitatges al carrer Armenteres, 52 habitatges dotacionals per a la gent gran a Les Tovalloles i destinar el solar d'equipament municipal del carrer Clementenina Arderiu per fer habitatge dotacional en règim tutelat per a gent gran, amb serveis compartits.

 

Comentaris

mario sant feliu de llobregat
9.

Me gusaria recibir infrmación sombre la inscripción,.
Saludos y muchas gracias.

  • 0
  • 0
Sara Sant Feliu de Llobregat Barcelona
8.

Hola, me gustaría saber cuándo y dónde puedo inscribirme a la promoción de los pisos de protección oficial.
Gracias

  • 0
  • 0
Irene Sant feliu llobregat
7.

Me gustaría saber si se abierto el proceso para apuntarme

  • 0
  • 0
ABDELHAMID EL HAMDANI SANT FELIU DE LLOBREGAT
6.

Hola! Me gustaría saber la ficha de la convocatoria para inscribirme. Gracias

  • 1
  • 1
Maria Sant Feliu de Llobregat
5.

Buenas tardes

Me gustaría saber cuándo se hará público para saber cómo inscribirse en la promoción

Muchas gracias

  • 1
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat