Primer dilluns d'aturada parcial al SIE del Baix Llobregat

Les treballadores del Servei d'Intervenció Especialitzada en Violència Masclista protesten contra la degradació de les seves condicions laborals i la manca de personal

Primera protesta de les treballadores del Servei d'Intervenció Especialitzada en Violència Masclista del Baix Llobregat (SIE), amb seu a Sant Feliu. Aquest dilluns d'11 a 13h han fet una aturada parcial per protestar per la degradació de les seves condicions laborals i la manca de personal per oferir el servei d'assessorament i acompanyament a víctimes de violència masclista. Les treballadores han sortit del centre de treball, situat al carrer Rectoria de Sant Feliu, i han llegit el manifest on reclamen millores laborals per oferir un servei de qualitat.

El SIE del Baix Llobregat és un dels 8 serveis públics de la Generalitat de Catalunya d'assessorament, atenció i recuperació per a víctimes de violència masclista. El servei depèn de la Direcció General de Famílies de la Generalitat de Catalunya però està externalitzat. Des de Sant Feliu s'atenen a centenars de persones d'arreu de la comarca.

Les treballadores exigeixen "millores en el servei que reverteixin en millorar la qualitat de l'atenció"

"Lamentem profundament l'afectació que puguin tenir les aturades sobre les usuàries del servei, però denunciem que la vaga és l'única opció que ens queda després d'intentar infructuosament assolir acords durant sis mesos de negocacions", han afirmat. Les treballadores asseguren que arran de la crisi econòmica estan oferint "el mateix servei públic en pitjors condicions laborals i amb un equip tèncic forçament retallat". Una problemàtica que en els últims mesos s'ha agreujat: "la complexitat dels casos i la precarietat fa que la situació s'hagi tornat insostenible" i per això han engegat aquesta campanya de mobilitzacions "per exigir millores en el servei que reverteixin a la pràctica en una millor qualitat a l'atenció de les persones que atenem".

La d'avui ha estat la primera de les tres aturades parcials convocades pels propers dilluns de febrer i han rebut el suport tant de l'alcaldessa accidental, Lídia Muñoz, i alguns regidores de l'Ajuntament, com de representants de col·lectius feministes de Sant Feliu, com el Casal de la Dona o Sant Feliu Feminista. Per Muñoz, "no s'entén és que políticament tothom estigui en línia en què la violència masclista és una de les xacres de la nostra societat i després no s'assignin els recursos necessaris en la seva lluita". Considera que les reivindicacions de les treballadores del SIE són "precisament que es traslladin els acords polítics en un acord real que té una conseqüència directa per la ciutadania: la millora del servei".

Des del Casal de la Dona, Joana Aguilar, lamenta que "aquest és un servei molt necessari i no hi ha prou personal. Calen diners i que no hi hagi retallades en temes com aquests, perquè sempre acaben rebent els més dèbils". També de la mateixa entitat, Conxita Fernández, que va ser regidora de la Dona en l'anterior mandat, remarca que ja fanys que el SIE treballa en condicions precàries, "però mai s'havia arribat a estar tan malament com ara".

El conflicte arribarà al ple de febrer

L'Ajuntament enviarà una carta al Departament de Benestar defensant els drets de les treballadores i demanant que la Generalitat participi en la mediació del conflicte. A més, Lídia Muñoz ha retret que "aquesta situació també és conseqüència d'externalitzar un servei tan cabdal com aquest, en comptes d'assumir-lo com a propi per part de la Generalitat". Una altra de les accions que l'Ajuntament de Sant Feliu farà per donar suport a les treballadores del SIE és presentar una moció per tracta aquest tema al ple de febrer.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat