Reivindicant pensions dignes cada dilluns a la Plaça de la Vila

Una plataforma de jubilats i jubilades es concentra des de fa un mes cada dilluns al migdia per reclamar millores a les pensions. Avui han registrat una instància per portar el tema al ple de febrer

  • Foto: Fetasantfeliu
    Foto: Fetasantfeliu
  • Foto: Fetasantfeliu
    Foto: Fetasantfeliu

Cada dilluns a les 12 del migdia desenes de persones es concentren a la Plaça de la Vila per reivindicar pensions dignes. Són un conjunt de jubilats i jubilades que s'han organitzat per reclamar mesures de millora en relació a les pensions. Avui ha estat el cinquè dilluns que s'han concentrat a la Plaça de la Vila a les 12 del migdia i ara estenen la reivindicació, que la portaran al ple municipal del 27 de febrer.

Un manifest que demana la derogació de la reforma laboral i l'increment de les pensions

Els jubilats i jubilades han redactat un manifest on critiquen que "els darrers anys, com a conseqüència de la crisi econòmica ocasionada per la bombolla immobiliària i la crisi de la banca, els governs han aprofitat la situació", que ha repercutit en el sistema sanitari, l'educació i ara també fent "un altre pas anant cap a la privatització de les pensions públiques". També rebutgen el drecret que "imposa de manera unilateral un increment anual del 0,25%, increment que està suposant una important pèrdua del poder adquisitiu i que posa en perill el futur de les pensions".

Per tot plegat, demanen als partits polítics i al govern que facin els passos necessaris per aconseguir "la derogació de la reforma laboral que permet la precarització dels treballadors i la reducció de salaris". També reclamen la "recuperació del fons de pensions revisant el sistema fiscal i fent que paguin més les frans fortunes" a més de l'increment de les pensions segons l'IPC, la pensió mínima de mil euros i l'equiparació de les pensions no contributives amb el SMI.

Les pensions es debatran al proper ple

Avui eren una trentena de persones concentrades, desafiant el fred i la pluja, però fa un parell de setmanes van arribar a ser un centenar. De fet, avui han presentat les signatures necessàries a l'Ajuntament per tractar el tema al ple en format de moció. D'aquesta manera, el manifest es debatrà al ple municipal del mes de febrer. 

La Plaça de la VIla, escenari de reivindicacions diverses cada dilluns

A banda del ple, les concentracions de protesta es mantenen per cada dilluns a les 12 del migdia a la Plaça de la Vila. Un espai que justament avui també ha estat escenari de reivindicacions de les treballadores del SIE i ho tornarà a ser les properes dues setmanes. També és la Plaça de la Vila, on cada dilluns a les 8 del vespre es concentren desenes de persones per reclamar la llibertat dels presos polítics.

 

 

Comentaris

Jordi Casanovas SF
1.
La Gent Gran a SF ho té més fotut que a El Prat, Cornellà o altres pobles dels voltans on els ajuts socials son més importants que a SF.


Crec que l'Ajuntament de El Prat fins i tot s'encarrega de pagar el transport ( taxi) dels grans que en tenir problemes de mobilitat tenen que anar al metge...


Ignoro qué pot fer el nostre Ajuntament per les pensions dels nostres jubilats, però crec que podria fer MOLT més per ajudar-los a arribar a fi de mes...si fins i tot tenen que pagar la Tele asisténcia!
  • 7
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat