Un partit del Santfeliuenc FC contra el Granollers, investigat en una trama d'apostes il·legals

Mig centenar de partits de Segona B i Tercera Divisió estan sota sospita en una trama relacionada amb apostes en cases asiàtiques

Una trama d'investigació d'apostes il·legals en partits de futbol esquitxa el Santfeliuenc. En concret, es tracta d'un partit disputat entre el Santfeliuenc i el Granollers la temporada 2015-2016 és un dels cinquanta que estan sota sospita, segons ha publicat El Confidencial. Els partits haurien estat presumptament manegats per realitzar apostes il·legas en cases asiàtiques. El president del Santfeliuenc FC, Alberto Prieto, afirma que s'ha assentat d'aquesta informació a través de la premsa: "sóc el primer sorprès" i defensa que "el club no hi té res a veure".

El Santfeliuenc FC afirma que no en sabien res

Dilluns es va fer públic que la Policia Nacional havia desarticulat una trama que manegava partits de Segona B i Tercera Divisió des de fa tres temporades, per la qual s'han detingut prop d'una trentena de persones persones a Extremadura, Andalusia, Castella La Manza, Múrcia i Catalunya. D'altra banda, el digital El Confidencial va publicar ahir dimecres la llista amb una cinquantena de partits investigats. Un d'aquests partits és el Granollers-Santfeliuenc, que es va disputar el 17 d'abril de 2016 i que va acabar amb un resultat de 3 a 2 favorable a l'equip del Vallès.

El club va emetre ahir dijous al vespre un comunicat en què de manera "enèrgica i rotunda" condemna "les actuacions delictives que esquitxa el futbol de Segona B i Tercera Divisió" i es posa a disposició "dels organismes i agents compromesos en la lluita contra una xacra que cal eradicar, i a la defensa de la legalitat vigent". A més, expressen "perplexitat" per veure el seu nom "vinculat a aquesta trama d'apostes il·legals".

El president del club, Alberto Prieto, defensa que "el club no té res a veure amb aquesta trama" i assegura que és "el primer sorprès" després d'haver-se'n assabentat per la premsa. Segons Prieto, "sabem que el tema de les apostes està passant i també tenim clar que no hi ha ningú del Santfeliuenc implicat, he parlat amb els capitans de l'equip i tampoc tenien coneixement del tema". El president apunta que "és una trama molt important, amb molts fronts i no sabem en què quedarà".

Una cinquantena de partits investigats

Aquest és un dels cinquanta partits que estan sota sospita en una trama que investiga irregularitats relacionades amb el resultat dels partits, minuts dels gols o resultat al descans. Segons la investigació, la trama hauria utilitzat jugadors prèviament instruïts per forçar situacions als partits sobre les quals s'haurien fet apostes il·legals en cases asiàtiques.

La investigació va començar al jutjat de Zafra (Badajoz), amb una primera denúncia relacionada amb diferents partits disputats a Extramadura. A partir d'aquí, la Policia va engegar un dispositiu en col·laboració amb LaLiga per identificar més partits sospitosos. L'associació Federbet, que lluita contra les apostes il·legals en l'esport, ha detectat una cinquantena de partits que la policia investiga. La informació sobre les presumptes irregularitats de cada partit estan sota secret de sumari.

La llista de partits que la policia ha fet servir en la seva recerca inclou 51 partits de les tres últimes temporades. A més del Santfeliuenc FC, també s'investiguen dos partits de dos clubs del Baix Llobregat: el Gavà i el Cornellà, que competeixen a Segona B. La trama també investiga alguns partits disputats per clubs grans, com el Real Madrid Castilla i Barça B.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat