La setmana més reivindicativa pel feminisme

A més de la vaga del 8 de març, fins dissabte s'han programat a Sant Feliu exposicions, xerrades i tallers de tota mena

  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius
  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius

El Dia Internacional de les Dones està marcat aquest any per la vaga feminista del 8 de març, que també tindrà incidència a Sant Feliu. Però a més de la mobilització d'aquest dijous, des de la setmana passada i fins aquest dissabte s'estan organtizant actes diversos a la ciutat per conscienciar sobre el feminisme.

Un grapat d'exposicions

Per exemple, es poden veure diferents exposicions. "Amb ulls de dona" es va inaugurar dijous passat al Palau Falguera, organitzada pel Cercle de Belles Arts, que es pot veure fins aquest diumenge, de 18h a 20h, i diumenge d'11h a 14h. A la Biblioteca Montserrat Roig també es poden veure des d'aquesta setmana dues exposicions: "Elles", "Les dones també fan còmics" i "Il·lustradores infantils".

Una pedagoga per descobrir

D'altra banda, avui dimecres s'ha fet una conferència a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat sobre “Pilar López Zappino (1883- 1936), la descoberta d’una pedagoga santfeliuenca”, a càrrec de les historiadores M. Luz Retuerta i Mercè Renom. Pilar López va ser deixebla de Ferrer i Guàrdia i en general és desconeguda per la gent de Sant Feliu, a diferència de la seva parella, Esteve Guarro i Elies, conegut com el “mestre Esteve”, que sempre ha estat més reconegut.

Un conte-taller per als més petits

En clau educativa, també s'està fent un conte-taller, adreçat a infants de 2 a 6 anys, sobre "La rateta que escombrava l’escaleta: una altra mirada". L'activitat s'ha fet a les escoles bressol Patufet i Ginesta, i el 13 i 16 de març es farà a Fàbregas i Tambor. Les places són limitades i cal inscripció prèvia a les escoles.

Dos concerts i cinema

També avui dimecres s'ha fet un concert de duo femení en acústic al Centre Cívic Les Tovalloles, organtizat pel Club d’Esplai Diversitat Lúdica. Divendres, l'endemà del 8 de març, a les 19h es farà un concert solidari per les dones refugiades, a beneci de l’ONG Accés, amb M. Torre i I. Castillo a l'Ateneu Santfeliuenc. L'activitat té un preu de 4,50€ i ho organitza el Casal de la Dona. 

A CineBaix es projecta aquest cap de setmana la pel·lícula The divine order, i dissabte la sessió es complementarà amb un cinefòrum a les 19.30h, amb Carme 
Sanmartí, professora emèrita de  la Universitat de Vic, experta en estudis  de gènere.

Jornades feministes de les JERC

Les JERC Sant Feliu també han organitzat unes jornades feministes per dissabte que ve, 10 de març. Es faran al Centre cívic Les Tovalloles i començaran a les 17h un Taller per dones sobre Micromasclismes adquirits amb Marta Bolinches, i un Taller per homes sobre Noves masculinitats amb Ferran Coll.

A les 19h es farà una taula rodona titulada “Ser dona en un món d’homes”,  on participaran la directora general de joventut, Marta Vilalta, la tècnica audiovisual i política Carme Porta i l'humorista de La Segona Hora de RAC1 Ana Polo. Les jornades es tancaran amb un sopar de carmanyola amb música feminista.

Durant el cap de setmana passat es va fer també el mercat de dones artesanes, el pregó teatral del Dia de la Dona i la Cursa de les Dones. Podeu veure les galeries d'imatges aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat