La Mostra de CineBaix s'aproxima al cinema llatinoamericà amb un nou cicle temàtic

Del 15 al 19 de març es podran veure 12 pel·lícules de 10 països diferents i tres cinefòrums

El segon cicle del 2018 de la Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat s'aproxima aquest mes de març al cinema llatinoamericà. Des d'aquest dijous i fins dilluns es podran veure 12 pel·lícules procedents d'una desena de països diferents que permetran entendre i reflexionar sobre la realitat llatinoamericana. El Cicle de Cinema Llatinoamericà forma part de l'aposta de la Mostra aquest any, que distribueix la programació en quatre cicles al llarg de l'any.

La programació d'aquest cicle combina cineastes consagrats amb noves veus i petites produccions. Es podran veure títols potents, com Zama, de la cineasta argentina Lucrecia Martel, Premi Especial del Jurat del Festival de Sevilla i considerada una de les millors pel·lícules del 2017. Un altre dels noms destacats és Neruda, l'irreverent biopic del poeta Pablo Neruda, a través de la mirada del director xilè Pablo Larraín, un dels cineastes més interessants del moment. A més, també es podrà veure La región salvaje, guanyadora del premi la Millor Direcció al Fesitval de Venècia del cineasta mexicà Amat Escalante.

El Cicle també inclou estrenes a Catalunya, com Joaquim, de Marcelo Gomes, sobre l'imperialisme portuguès al Brasil del segle XVIII, Siembra d'Ángela Maria Osorio Rojas i Santiago Lozano Álvarez, un retrat de la pobresa a Colòmbia.

La inauguració serà aquest dijous a les 19.30h, amb entrada lliure, i amb la projecció de la pel·lícula argentina El invierno.

Tres cinefòrums: Amazones, Brasil i Veneçuela

La Mostra vol ser també un espai pel debat i l'intercanvi de reflexions col·lectives, per això s'han programat tres cinefòrums. El primer serà divendres, dedicat a la impunitat de la indústria petrolífera a l'Amazones, després de veure el documental Lágrimas de aceite, que explora les conseqüències de la caducitat de la infraestructura de la indústria petroliera al cor de l’Amazònia i reflexiona sobre la vessant més crua del model de consum de petroli. La projecció serà a les 20.30h i, tot seguit, es farà un debat amb el director, Marc Gavaldà.

Dissabte el focus es posarà en els atacs a la democràcia del Brasil, amb la periodista Gabriela Marques, després de la projecció de la pel·lícula Joaquima les 19.15h. I diumenge, el tema serà Veneçuela, a partir del documental La revolución no será televisada dels irlandesos Kim Bartley i Donnacha O'Briainens, amb l'historiador Víctor Ríos, a les 19h.

Tal com ja es va fer al Cicle de Cinema Asiàtic de gener, el cicle tornarà a comptar amb el Premi del Públic, a partir dels vots dels espectadors. El preu per cada sessió és de 4 euros i els abonaments de 4 sessions costen 10 euros. Les entrades anticipades es poden comprar per internet.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat