La mostra "Tipografies" de Toni Moreno inaugura la primera de les tres exposicions de la VII Setmana de la Poesia

La proposta, organitzada per l'USLA i l’Ateneu Santfeliuenc, és una aposta que vol sintetitzar disseny, fotografia i poesia

Tot just uns moments abans de que la VII Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat donés el tret de sortida oficial amb el recital de Santi Balmes, Clara Segura i Fluren Ferrer, l’artista multidisciplinar Toni Moreno inaugurava la seva exposició "Tipografies" al rebedor de l’Ateneu Santfeliuenc.

La proposta es vincula al grup d’actes que l’Ateneu organitza; de manera més concreta aquesta és una iniciativa de l'USLA que ja ha treballat amb l’artista de Molins de Rei en altres ocasions (la més que recomanable mostra fotogràfica titulada “Berlín Belchite” per exemple).

De la mateixa manera, aquesta mostra forma part de les actuacions de tipus expositiu que tenen lloc al llarg de la setmana poètica i que es completen amb les propostes d’Antoni Areny i la d’Elenio Pico i Sergio Kern (totes dues al Palau Falguera). Totes tres son productes que cerquen trobar el punt de connexió entre diferents arts plàstiques i la poesia (escultura, vídeo projeccions, dibuix, fotografia).

Espais de trànsit, poesia i quotidianitat

Tipografies és l’intent de sumar i sintetitzar diferents formes d’expressió en un sol objecte. La idea original era que diferents poetes creessin un poema que comencés amb les onze lletres que configuren la paraula tipografies. Les poetesses i poetes triats, onze, que van acceptar la juguesca van ser artistes com Laura López Granell, Jaume C. Pons Alorda, Maria Antònia Massanet, Carles Duarte, Bel Granya, Anna Gual, Maria Sevilla, Marta Pérez Sierra, Ricard Mirabete i els guanyadors del Premi Marti Dot de Poesia Marc Romera i Miriam Cano. Les seves creacions s’insereixen a les textures particulars (un dels temes preferit del Toni Moreno) i s’acompanyen de cadascuna de les lletres amb formes tipogràfiques diferents.

La idea de la seva ubicació a un espai molt transitat de l’entitat (el seu rebedor) farà que la mostra s’insereixi en un marc de quotidianitat “rebentat” per la presència de rapsodes que al llarg dels dies que duri l’exposició (fins al 23 de març), i de manera intempestiva, llegiran alguns del poemes que formen part del projecte.

Ah! Si voleu una còpia del cartell que recull les onze tipografies creades per Toni Moreno el podeu comprar a un preu testimonial a la secretaria de l’Ateneu. Animeu-vos i agafeu força per participar a aquesta atapeïda i poètica  setmana!

 

 

 

 

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat