Cursa de les Aixetes: 10 anys corrent per Collserola

La mitja marató i la marxa solidària, organitzades per GEPS i l'AE Fondistes de Sant Feliu, ja són un clàssic en el món de les curses santfeliuenc

El món de les curses no para de créixer i Sant Feliu és un bon exemple: en els últims anys han nascut la Sansi, la Brevet Sant Feliu, la Milla Monmanyesa o la Cursa Nocturna per la Salut. A més, pràcticament cada semana hi ha oportunitats per córrer en diferents esdeveniments a nivell comarcal o ben a prop. I en tot aquest context marcat per l'auge de les curses, la de les Aixetes arriba enguany a la desena edició i es farà el diumenge 8 d'abril.

Una cursa de muntanya "exigent" i una marxa "popular"

Organitzada per GEPS i l'AE Fondistes de Sant Feliu, es tracta d'una doble proposta per Collserola: la cursa de 19 quilòmetres i una marxa de 11 quilòmetres. Els beneficis de la cursa es destinen a l'obra social de Sant Joan de Déu. La cursa de 19 quilòmetres "és exigent i s'adreça a un perfil de corredor de curses de muntanya", explica Xavi Valero, de l'AE Fondistes Sant Feliu, que afegeix que "has de preparar-te físicament i córrer un parell de cops per setmana". D'altra banda, la marxa de 11 quilòmetres "és molt popular, no és competitiva i hi participen famílies senceres".

El recorregut es fa per Collserola però es canvia cada any, cosa que també s'està convertint "en un repte" perquè "cada cop hi ha més limitacions a l'hora d'organitzar aquest tipus d'activitats per Collserola". Tant la Cursa com la marxa comparteixen alguns trams del recorregut, que podeu consultar complet aquí. El desnivell acumulat de la cursa de 21km és de 700 metres i en la de 10 és de 370.

Prop d'un centenar de voluntaris implicats en la cursa de les Aixetes

L'oferta de curses és àmplia, però cadascuna té el seu secret particular. En el cas de les Aixetes, Xavi Valero destaca que "és una cursa de muntanya on participen un centenar de voluntaris perquè els corredors no es perdin. En cada encreuament hi ha un voluntari animant-te, en comptes d'haver-hi simplement cintes a mode indicatiu". Una característica que Valero assegura que "és un fet diferencial que volem mantenir", així com que al final de la cursa s'ofereix una butifarra i una beguda a tots els participants, com a cloenda. A més, també es faran sorteigs i repartiran premis, a partir de productes cedits per comerços de Sant Feliu.

Segons Valero, en els últims anys "hi ha hagut un moment de molta saturació de curses, ara hi ha moltíssima oferta i creiem que s'ha tocat sostre". Tot i això, considera que l'interès per córrer es manté i la participació continua. Apunta, però, a un canvi de tendència organitzativa: "cada cop hi ha més curses que organitzen empreses i estan muntades com un negoci", a diferència d'altres esdeveniments, com la mateixa Cursa de les Aixetes, que té un caràcter més popular.

Un centenar de voluntaris fan possible la cursa de les Aixetes

En total, a Les Aixetes s'hi poden apuntar fins a mig miler de persones i les inscripcions ja estan obertes. Inicialment s'apuntava més gent a la mitja marató i, en canvi, ara és al revés, "té més força la marxa i s'hi inscriu més gent que a la de muntanya", explica Valero. A més, l'esdeveniment compta amb un públic fidel, "que són els primers en apuntar-se, però cada any també s'hi apunta gent nova, de Sant Feliu, però també hi participa gent de tot arreu, com Manresa, Berga, etc". De fet, entre el podi, "hi ha guanyadors que sempre repeteixen", explica.

El punt de sortida i d'arribada és el Palau Municipal d'Esport Juan Carols Navarro. La cursa es farà el diumenge 8 d'abril, començarà a les 9.30h i la marxa solidària a les 9.45h, però els participants podran recollir els seus dorsals a partir de les 8h. Les inscripcions estaran obertes fins el 5 d'abril i es poden fer aquí. El preu per la Cursa de les Aixetes és de 23 euros i per la Marxa de 12. Tots els beneficis seran per l'obra social de Sant Joan de Déu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat