'Ara som gegants', el disc més exigent de Joan Dausà

El músic santfeliuenc ha publicat avui el seu tercer àlbum

Ara som gegants és el tercer disc de Joan Dausà, que arriba amb energies renovades tres anys després del seu últim treball. El cantautor santfeliuenc publica avui aquest treball, produït per Santos&Fluren de Blind Records, i arrencarà la gira el 30 d'abril al Festival Strenes, amb entrades esgotades. "Aquest disc suposa el pas de creure'm de veritat que em vull dedicar a la música i això demana esforç, temps i atenció", afirma Joan Dausà.

Una decisió que ha madurat durant els dos anys i escaig de parèntesi musical, després de tancar la gira d'On seràs demà? a finals del 2015. Entremig, va fer també una aposta per cantar els seus temes en anglès, ara fa un any, que el va portar a viatjar a diferents països interpretant les seves cançons traduïdes i cantades per ell mateix.

Durant aquest temps de pausa, Dausà ha reflexionat sobre "si volia dedicar-me realment a la música, perquè amb els dos primers discos tot plegat va ser una sorpresa. Em vaig deixar portar per un èxit inesperat, vaig estirar el fil i m'hi vaig dedicar durant cinc anys, fent gires que mai hauria pensat, necessitava parar". Aquesta pausa s'ha traduït en una aposta clara per "dedicar-me a la música i prendre-m'ho seriosament, amb els coneixements que ara ja tinc de la indústria i el circuit musicals".

Més exigència a l'hora de composar i canvis en els directes

Amb Ara som gegants, Joan Dausà ha evolucionat a l'hora de fer les cançons: "m'he exigit molt més en la composició, en la lletra i en la producció musical" i el resultat és un disc de 10 temes, que s'emmarquen en un estil que el músic defineix "d'autor pop-èpic". La vessant d'autor la manté per "aquest to més de xiuxiuegs i silencis que hi ha en molts moments", però alhora "després les cançons creixen". Per això parla d'aquest "pop èpic" que configura el disc i el converteix en "un viatge emocional que és com una muntanya russa". El disc compta també amb la col·laboració del músic Santi Balmes, de Love of Lesbian, a la cançó 'Caure no feia mal'.

A més, també hi haurà canvis als directes. "Hi ha un canvi de banda, que haurà de defensar les cançons del disc tal com són, en un format més petit d'autor i que alhora pugui rebentar-ho en algun moment dels concerts", explica. La nova banda que l'acompanyarà està formada pel també santfeliuenc Fluren Ferrer, que ha produït els seus discs i que ara tocarà teclats, guitarra i cantarà, Núria Maynou, "que canta, toca el cello i els teclats" i Dídac Fernández a la bateria i la percussió.

Inici de gira amb les entrades esgotades

El públic podrà descobrir com sonen els nous temes a partir del 30 d'abril, amb l'inici de la gira al Festival Strenes, a Girona, que té les entrades esgotades, i que seguirà el 25 de maig al Tibidabo, també amb totes les entrades venudes. Joan Dausà afirma que se sent "feliç que la gent segueixi connectada amb el projecte després de tres anys, a respota està sent molt positiva i estem contentíssims". Aquests primers concerts amb el cartell de 'sold out' els entén com "un avís d'una gira que ens pot fer feliços i pot ser espectacular".

De moment, l'altra data que ha anunciat serà el 3 d'agost al Festival de Cap Roig: "serà el concert més improtant de l'estiu i el proper objectiu és omplir-lo". Un repte que segur que aconseguirà després d'haver omplert el Palau de la Música tres cops en cinc anys.

Comentaris

Joan SF SF
1.

L'escoltat per youtube.
Em recorda pel to i equilibri de veu a Joan Miquel Oliver, però Dausà te millor veu i es nota el gran treball, però els arreglos musicals son per a mi millor els de Oliver.
Els animo que colaborin.

  • 3
  • 2

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat