Oriol Bossa repetirà com a cap de llista d'ERC a les municipals del 2019

L'assembla local d'Esquerra va escollir-lo divendres passat per unanimitat. El portaveu del grup municipal d'ERC aposta per "una nova manera de gestionar la ciutat"

  • Oriol Bossa serà el candidat d'ERC a les eleccions municipals del 2019 / Foto: ERC Sant Feliu
    Oriol Bossa serà el candidat d'ERC a les eleccions municipals del 2019 / Foto: ERC Sant Feliu
  • L'assemblea local d'ERC ho va decidir divendres per unanimitat / Foto: ERC Sant Feliu
    L'assemblea local d'ERC ho va decidir divendres per unanimitat / Foto: ERC Sant Feliu

La secció local d'ERC ja té candidat per a les properes eleccions municipals del 2019. Oriol Bossa, actual portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Sant Feliu, tornarà a ser el cap de llista després d'haver estat escollit per unanimitat divendres passat en l'assemblea local d'Esquerra. Quan falta un any i escaig per a les eleccions municipals, ERC és el primer grup polític de la ciutat que fa públic el nom de la persona que encapçalarà la candidatura a l'alcaldia de Sant Feliu.

Bossa: "Plantegem una nova manera de gestionar la ciutat"

Després de tres anys a l'oposició, Bossa es presentarà a les eleccions amb el propòsit de "guanyar per transformar Sant Feliu". Segons ha explicat el candidat a l'alcaldia, "els nostres referents són els que s'han anomenat "ajuntaments del canvi", sorgits el 2015, com el de Badalona o Sabadell, que plantegen una nova manera de gestionar la ciutat amb polítiques valentes i decidides, implicant tota la ciutadania". Per Bossa, "és obvi que un govern amb un pacte entre PSC i ICV no pot representar un canvi perquè són les dues forces que s'han disputat l'hegemonia a Sant Feliu en els últims anys".

En un article al seu blog publicat avui dilluns, Bossa apunta dos reptes principals per als propers mesos: "el repte de fer una candidatura encara millor que la que vam ser capaços de fer per a les municipals del 2015, i de presentar a la ciutadania una proposta política encara més seductora que la presentada el 2015". Sobre aquesta qüestió, Bossa afirma que "la nostra proposta del 2015 segueix vigent, però el govern ha anat aplicant coses que havíem proposat i, per tant, és obvi que ara haurem d'incorporar coses noves".

Una proposta que Bossa defensa que "no volem que sigui una proposta només d'ERC Sant Feliu, estem treballant amb molta gent diferent i volem moure diferents sectors de la ciutadania". Afirma que "encara falta un any i hem de convidar més gent" i per això no vol explicar en què es basaran les noves propostes de transformació. Sí que ha avançat, però, que el medi ambient tindrà un pes important.

Pel que fa al soterrament, que probablement serà un dels eixos principals de cara a la campanya de les eleccions de tots els grups polítics que es presentin a les municipals del 2019, Bossa admet que "serà un punt important". Manté que des d'ERC Sant Feliu es consideren "escèptics" davant l'anunci del ministre, però "malgrat no creure'ns-ho del tot actuarem com si s'hagués de fer perquè és la millor aportació que podem fer a la ciutat". I subratlla que "volem aconseguir el màixm de participació possible" per definir com serà Sant Feliu amb les vies soterrades i celebra que "el govern municipal estigui assumint propostes plantejades i s'aposti per un procés liderat per la ciutadania i no pel govern".

El repte d'aconseguir els 5.000 vots del 21D

Les últimes eleccions a Sant Feliu van ser fa quatre mesos, el 21 de desembre: uns comicis al Parlament de Catalunya que van ser excepcionals i amb una participació de màxim històric. Ciutadans va ser el partit més votat i el segon lloc va ser per ERC, que va treure els millors resultats que mai: 5.395 vots i un 18,80% dels vots.

Per Bossa, "no es poden extrapolar els resultats perquè són eleccions diferents, però el 21D sí que ens posa deures, que són intentar que les més de 5.000 persones que ens van votar ho tornin a fer". Bossa és conscient que "moltes persones van votar en clau estrictament nacional, però ara hem de fer-los veure que també ho poden votar per ERC en unes eleccions a Sant Feliu". Un repte que Bossa admet que és "difícil", però que és un dels objectius plantejats per al 2019.

Bossa, líder d'ERC des de la patacada del 2011

Oriol Bossa va ser el candidat de les eleccions del 2015, en què els republicans van aconseguir tres regidors, després d'haver quedat fora de l'Ajuntament l'any 2011. En aquell moment, anava de número 4 a la candidatura i just després de la patacada que els va deixar sense cap regidor Bossa es va posar el capdavant d'ERC Sant Feliu, aleshores com a president de la secció local. Una tasca que va deixar el 2015 per centrar-se en les eleccions. La seva presentació com a cap de llista fa quatre anys la va fer al costat del president d'ERC, Oriol Junqueras.

Des del juliol del 2015 és portaveu del grup municipal d'ERC, on exerceix com el partit principal a l'oposició, conjuntament amb els regidors Bernat Dausà i Judit Espert. Bossa considera que l'experiència d'haver estat aquests anys a l'oposició sumarà de cara a les properes eleccions. "Hem fet una oposició responsable, ens hem mostrat solvents i amb criteri", explica, fent referència a que ERC s'ha posicionat a favor o en contra de les diferents políques del govern municipal.

Aquest divendres es va aprovar formalment la candidatura de Bossa a l'alcaldia per al 2019, però fa prop d'un any Esquerra ja escalfava motors per les municipals en un acte amb Joan Tardà, al maig, coincidint amb l'equador de l'actual mandat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat