Sant Feliu escalfa motors per Sant Jordi amb una setmana molt literària

Es faran presentacions de llibres cada dia i arrenca la Setmana per la Llengua

La Diada de Sant Jordi cau enguany en dilluns, d'aquí a una setmana, i a Sant Feliu es viurà la tradicional jornada intensa de llibres i roses a la Plaça de la Vila. Per anar preparant l'ambient, aquests dies s'han organitzat presentacions de llibres i altres actes literaris. La primera va ser divendres passat, amb el llibre Sant Feliu desaparegut, que a partir de dimecres també es podrà veure en format exposició a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Avui dilluns comença la Setmana per la Llengua, l'inici d'un munt d'activitats fins el 29 d'abril. Però, a més, durant la setmana es presentaran llibres de temàtiques diverses a Sant Feliu. Fem un repàs de les properes presentacions, que us poden ser útils si voleu agafar idees per Sant Jordi:

Presentacions per tots els gustos cada dia de la setmana

La primera presentació d'aquesta setmana serà avui dilluns a les 19h a la Biblioteca Montserrat Roig, amb la presentació del poemari Solcs, de Joana Raspall, amb il·lustracions de Conxi Rosique, publicat per l'Editorial Gregal. A l'acte hi participarà Vicenç Villatoro.

Dimarts arribTerra de ningú. Perspectives feministes sobre la independència, un llibre col·lectiu amb contribucions de feministes i activistes LGTBI que explora les relacions entre els feminismes i la independència. L'acte l'organitza el CDR Sant Feliu i hi participaran Maria Rodó de Zárate, Marta Jorba i Marina Sánchez Cid, autores del llibre. La presentació serà dimarts a les 19h a l'Ateneu Santfeliuenc.

En una línia temàtica diferent, dimecres a les 19h a l'Ateneu Santfeliuenc es presentarà Un tweet para cada día el darrer llibre del santfeliuenc Joan Zapatero. 

I per al públic infantil també hi ha opcions, el mateix dimecres a les 19h a la Biblioteca Montserrat Roig es descobrirà el llibre Juegos para crecer feilzmente. 

Dijous serà el torn de la novel·la Postmortem. Más allá de la muerte, que la jove escriptora santfeliuenca Lea Gelabert presentarà dijous 19 a les 19h a l'Ateneu Santfeliuenc. 

I diumenge a les 19h al Palau Falguera es presentarà el llibre Dies que duraran anys, de Jordi Borràs, en una revetlla de Sant Jordi organitzada per ERC Sant Feliu.

Propostes de tota mena per la Setmana per la Llengua

A més de les presentacions de llibres, durant la setmana es fan més actes vinculats amb el món literari. Emmarcats en la Setmana per la Llengua, dimarts a les 19h a Les Tovalloles es farà la xerrada “Per què Pompeu Fabra va ser el seny ordenador de la llengua catalana?”, amb D. Paloma, lingüista i professor universitari, i dijous a les 19h a la Biblioteca Montserrat Roig arriba el recital La mirada violeta. Marçal i Roig, dedicat a les escriptores M. Mercè Marçal i Montserrat Roig, amb la cantautora Meritxell Gené i la poeta Aina Torres. 

També es farà el lliurament de premis del concurs literari de Sant Jordi, dijous a les 17.30h a la Sala Ibèria, i la representació de la Llegenda de Sant Jordi, per part de Calaix de Sastre, dimecres a les 18.30h a la Plaça La Salut. 

Aquestes són algunes de les activitats més destacades de la Setmana per la Llengua, podeu consultar-le totes a l'agenda de Fetasantfeliu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat