Sant Feliu baixa dels 2.000 aturats per primer cop en deu anys

L'atur registrat cau en una vuitantena de persones a Sant Feliu a l'abril

Descens destacat de l'atur registrat a l'abril a Sant Feliu, que s'ha reduït en 79 persones l'últim mes. És el tercer mes consecutiu de baixades que situen, per primer cop en deu anys, la xifra de persones a l'atur per sota de les 2.000 persones: ara en són 1.956 les que busquen feina a través de les oficines d'ocupació. L'última vegada que el nombre de persones aturades s'havia situat al voltant d'aquesta xifra era fa gairebé deu anys, el juliol del 2008. L'atur registrat fa referència a les persones inscrites a les oficines d'ocupació i no inclou les persones que ja han esgotat el subsidi.

Les dades d'atur registrat d'aques mes les ha fet públiques avui l'Observatori d'Empresa i Ocupació. Comparat amb l'any pasat, el descens és de 237 persones i la taxa d'atur a la ciutat se situa un 8,5%. L'última vegada que la taxa d'atur era d'aquesta xifra va ser el juny del 2008. Des de llavors, coincidint amb els anys de més crisi econòmica, l'atur va anar creixent cada mes fins a arribar al màxim del 17,8% d'atur, els anys 2012 i 2013. A partir del 2014 l'atur registrat s'ha anat reduïnt paulatinament. Tot i el descens de l'atur registrat, sovint els contractes són temporals i les condicions precàries.

Al Baix Llobregat, l'atur també s'ha reduït al mes d'abril en 1.290 persones, la qual cosa situa en 40.534 les persones en situació d'atur, que representa un 10,4% de la població activa. En el conjunt de Catalunya, l'atur registrat a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya també s'ha reduït en 12.515 persones i ara n'hi ha 398.946 apuntades a les llistes de l'atur.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat