Festes de Primavera: més que roses i fira

Sant Feliu es prepara per viure un cap de setmana intens amb la 60a Exposició Nacional de Roses, la 39a Fira Comercial i Industrial i un munt de propostes culturals, esportives i gastronòmiques. El pregó el farà el periodista santfeliuenc Esteve Crespo

  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius
  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius

Les Festes de Primavera s'han convertit en una petita festa major per la ciutat. Els eixos principals continuen sent l'Exposició Nacional de Roses i la Fira, però tot plegat es complementa amb un munt d'actes culturals, infantils, gastronòmics i esportius en diferents punts de la ciutat. El tret de sortida dels tres dies intensos es farà divendres a les 7 de la tarda al Palau Falguera, amb el pregó de les festes. Enguany farà el periodista santfeliuenc Esteve Crespo, que recentment va fer una xerrada a l'Ateneu sobre la figura de Josep Tarradellas, arran del documental que ha dirigit 'President Tarradellas. Una manera de fer'. Podeu llegir l'entrevista que li vam fer el 2016 arran de la tesi doctoral que va fer sobre la ràdio a Sant Feliu.

Just després del pregó s'inaugurarà l'Exposició Nacional de Roses, instal·lada al Palau Falguera, que també es podrà visitar dissabte i diumenge de 10h a 21h, on es podran veure més de 10.000 roses de més de 300 varietats diferents.

Doble aniversari de l'Exposició Nacional de Roses

Aquest 2018 l'Exposició celebra un doble aniversari rodó: arriba a la 60a edició des que va ser declarada Nacional i és el 90è aniversari de la primera mostra que es va fer, l'any 1928 a l'Ateneu Santfeliuenc. Per commemorar-ho, la façana de l'Ajuntament estarà decorada amb roses.

L'Exposició Nacional s'instal·larà al Palau Falguera, on hi haurà unes 10.000 roses d'entre 300 i 400 varietats diferents, procedents de diferents punts de Catalunya i també de la resta del món. A més, es faran conferències, concursos i La Cuina de les Roses. També hi haurà actuacions de l'Escola Municipal de Música a l'Exposició Nacional de Roses i als jardins del Palau Falguera.

També s'organitzen visites al parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat a Les Grases, on hi ha 400 varietats de rosers. Un trenet gratuït farà sortides des de l'Exposició Nacional de Roses i fins al roserar, d'11 a 13 i de 17 a 20h.

Un concurs d'aparadors uneix roses i comerç

La 39a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat es distribuirà als principals carrers del centre de Sant Feliu: les parades de comerç s’ubicaran a la carretera Laureà Miró i al carrer Pi i Margall en el tram de la Plaça de la Vila fins a Vidal i Ribas, l’artesania serà al carrer Joan Batllori i al passeig Nadal i la degustació i alimentació al passeig Bertrand.

Alguns espais temàtics canvien de zona: l'automoció estarà ubicada aquest any al carrer Vidal i Ribas i, en canvi, les entitats estaran al carrer Pi i Margall, entre Vidal i Ribas i el passeig Bertrand. I la Fira Verda i el mercat de pagès, que l'any passat estaven a la Plaça de la Vila, seran aquest cop a l'últim tram del carrer Pi i Margall, després del passeig Bertrand.

L'espai de Tendències Street tornarà a oferir demostracions i degustacions de productes de comerços santfeliuencs. I serà l'espai on es podrà votar pel concurs d'aparadors dels comerços. Una trentena d'establiments de Sant Feliu, la majoria ubicats al centre de la ciutat, decoraran aquests dies els seus aparadors amb les roses de protagonistes. Podeu consultar aquí la ruta dels aparadors.

Aquest any l'estand institucional, ubicat a la Plaça de la Vila estarà dedicat al soterrament. Serà un espai amb el nou lema del soterrament "ByeByeVia", presentat la setmana passada, i s'hi trobarà informació tant del projecte constructiu com del procés participatiu que es farà per definir la urbanització de la superfície que s'alliberi.

Folklore tradicional, activitats infantils i esport

La plaça de l'Estació será un altre dels espais potent de les Festes de Primavera, amb la XIX Mostra d'Activitats i Folklore Tradicional i Popular. Divendres es farà el Bingo de la Mula, dissabte hi actuaran els Castellers de Sant Feliu, a les 11h, i els Bastoners a les 12h i els Gegants a les 13h. Diumenge a les 12h s'hi farà una trobada castellera i a les 18h actuarà l'Esbart. A més, dissabte a la tarda els Geganters de la Ciutat organitzen tallers i diumenge al matí La Mula organitza per primer cop una recollida de xumets d'11.30h a 13.30h.

Una altra de les activitats principals serà el correfoc infantil, dissabte al vespre, adreçat a infants, a partir de les 20h a la Plaça de l’Estació, amb la participació de totes les colles de la ciutat.

Altres propostes per al cap de setmana seran el Firajoc al parc Nadal, el Firaesport al col·legi Verge de la Salut o la Gimcana de la Rosa, que enguany arriba a la 21a edició i que manté la crida oberta per buscar voluntaris per participar-hi. La iniciativa l’organitza Calaix de Sastre i es farà dissabte al matí.

El pes de la música i la gastronomia

Les Festes de la Primavera han consolidat també l'aposta per la música en directe i la gastronomia. El més destacat és el festival Butifarrasound, que enguany arriba a la catorzena edició: serà dissabte a la plaça Lluís Companys, amb les actuacions de Reggae per Xics, The Crabtones, Jazz People, Calet Versions, The Penguins, Orquestra Tropical, Atabalats i DJ's 2AM.

L'espai d'El Tast també ha programat actuacions de música en directe els tres dies de la festa. És la setena edició d’aquesta mostra de vins, caves i gastronomia, a l'aparcament Casal de la Gent Gran, on es podrà menjar i degustar vins d’una desena de cellers diferents.

Més enllà del Tast, una novetat de la zona de degustació d'aquest any és l'espai de Food Trucks, que s'ubicarà al passeig de Bertand, entre Pi i Margall i Torras i Bages.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat