Doble aniversari especial de l'Exposició Nacional de Roses

La mostra va néixer fa 90 anys a l'Ateneu Santfeliuenc i en fa 60 que es va declarar Nacional

  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius
  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius
  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius

L'Exposició Nacional de Roses celebra enguany un doble aniversari rodó: és la 60a edició com a Exposició Nacional i la 90a mostra dedicades a les roses de Sant Feliu. És per això que enguany les roses agafen més protagonisme que mai i la façana de l'Ajuntament estarà dedicada a les roses. També s'ha organitzat un concurs d'aparadors on participen una trentena de comerços de Sant Feliu, que es decoraran amb roses. La ciutadania pot votar el seu aparador preferit a l'estand Tendències Street, a la carretera Laureà Miró.

L'Exposició Nacional de Roses s'inaugurarà divendres al Palau Falguera a les 8 del vespre, després del pregó de festes de primavera. S'hi podran veure unes 10.000 roses, entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor, d'entre 300 i 400 varietats diferents procedents de diferents punts del món. La temàtica dels muntatges d'enguany és lliure. 

Cap de setmana temàtic: tallers, demostracions d'art floral, cuina de les roses i visites al Roserar

L'exposició s'ubica en diferents recintes del Palau Falguera, entre estances interiors i jardins. A la primera planta hi haurà un espai d'ikebana amb roses, una exposició dels 90 anys d'exposicions de roses i el 58è concurs de fotografia Rosa d'Or. A la terrassa hi haurà també part de l'exposició, una mostra de bonsais i la col·lecció de rosers del Roserar de Dot i de Camprubí.

A més es faran diferents demostracions d’art floral i tallers de roses per a infants i adults. L'espai estarà obert divendres de 20h a 21h i dissabte i diumenge de 10h a 21h. Durant tot el cap de setmana hi haurà actuacions musicals per part de l'alumnat de l'Escola Municipal de Música. Una altra de les activitats programades és La Cuina de les Roses, amb demostracions en directe de cuina amb roses.

També s'organitzen visites al parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases. Un trenet portarà gratuïtament la ciutadania des de l'entrada de l'Exposició Nacional de Roses i fins al roserar, en horaris d’11 a 13 i de 17 a 20 h.

Una Exposicié que arrenca el 1928 amb Pere Dot

L'origen de l'Exposició Nacional de Roses es remunta al 1928, quan es va fer la primera mostra a l'Ateneu. Una exposició vinculada a la figura del roserista Pere Dot, que va exposar 55 de les seves varietats per donar-les a conèixer a la ciutadania de Sant Feliu. A partir de 1932, l'exposició s'institucionalitza i l'Ajuntament de Sant Feliu hi participa per primer cop.

La mostra es deixa de fer amb la Guerra Civil i no es reprèn fins el 1949. Vuit anys més tard, el 1957, és quan l'exposició es va declarar nacional. Entre 1978 i 1979 es deixen de fer de nou les exposicions, que es reprenen a partir de 1980, quan comença a organitzar-se la Fira Industrial i Comercial, que enguany celebra la seva 39a edició.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat