Les roses es fan lloc a l'Arxiu Comarcal

Neix 'L'Arxiu de les Roses', un espai web de documentació per la recerca i divulgació de les roses

Sant Feliu és la ciutat de les roses i aquestes festes de primavera ho celebra més que mai, amb el doble aniversari de l'Exposició: és la 60a edició com a Exposició Nacional i la 90a mostra dedicades a les roses de Sant Feliu. Ara l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat s'afegeix també a aquesta commemoració obrint un espai web de documentació per a la recerca i la divulgació de les roses.

Es tracta de L’Arxiu de les Roses, que té un doble objectiu: mostrar documentació que fa referència al món de les roses i alhora difondre els productes que l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat ha elaborat al llarg del temps sobre aquesta matèria, com ara exposicions o audiovisuals. Tot plegat amb el propòsit d'afavorir la recerca i divulgació sobre la tradició roserística de Sant Feliu.

L'espai ja es pot consultar i es distribueix en tres grans entrades: exposicions de roses, roseristes i roses. A l'apartat d'exposicions, s'hi poden trobar entrades i documentació sobre la història de dècades d'exposicions de roses i com han evolucionat, així com cartells o pregons. Al de roseristes hi ha informació sobre diferents figures clau en aquest àmbit, com Joaquim Aldrufeu i Pere Dot, entre d'altres. I a l'apartat de roses es mostren els catàlegs de roses que es conserven a diferents fons i col·leccions de l’Arxiu. L'espai anirà incorporant més continguts per divulgar el patrimoni roserístic de la ciutat a través de l'Arxiu.

Comentaris

Núria Rajadell-Puiggròs Sant feliu de Llobregat
1.

Moltes felicitats per a aquesta iniciativa !!!!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat