CineBaix, plató de rodatge per uns dies

Recta final de la gravació d'”El cerro de los dioses” al cinema santfeliuenc, que demà gravarà una sessió amb extres de la ciutat

  • Foto cedida per "El Cerro de los dioses"
    Foto cedida per "El Cerro de los dioses"
  • "El Cerro de los dioses" és la primera pel·lícula del realitzador Daniel M. Caneiro / Foto: Marc Rius
    "El Cerro de los dioses" és la primera pel·lícula del realitzador Daniel M. Caneiro / Foto: Marc Rius

Com el rodatge de qualsevol altra pel·lícula, les jornades de gravació d'El cerro de los dioses a CineBaix comencen ben d'hora. "Engeguem a quarts de vuit del matí i els dies que el cine obre marxem just abans de la primera sessió. Quan no hi ha sessions programades, allarguem el rodatge fins al vespre". És el que explica la santfeliuenca Marta Lacima, cap de producció del rodatge de la pel·lícula que s'està gravant al cinema de la ciutat des de la setmana passada. El cerro de los dioses és l'opera prima del guionista i realitzador barceloní Daniel M. Caneiro, que aquests dies es mou per CineBaix "com si estigués a casa meva". Per Caneiro, "CineBaix ha estat una de les ajudes més grans per tirar endavant la pel·lícula: rodem dins d'un cinema, podem fer servir totes les sales i estem encantats amb el tracte que hem rebut".

Foto: Marc Rius

Tot i el desplegament que implica la gravació d'una pel·lícula, si algú passa per davant de CineBaix durant el rodatge, és possible que no s'assabenti del que passa a l'interior. Aquest dimarts a quarts de dues del migdia l'única pista que s'està fent alguna cosa especial és que la porta d'entrada està oberta i un parell de persones de producció que ultimen trucades des de fora mateix del cinema o acaben d'enllestir qüestions de producció. L'equip de rodatge està en plena gravació d'una escena a la sala quatre del cinema, on el director acaba de donar les últimes indicacions a l'actor Will Shepard, el protagonista de la seqüència. "Silenci, gravem!", indica el primer ajudant de direcció. Es fa el silenci, i el cop de claqueta marca la seqüència que s'ha de gravar.

Foto cedida per El Cerro de los dioses

La sala 4 de CineBaix s'ha convertit en plató, amb tot el que implica: càmeres, fotografia, vestuari, maquillatge i un equip tècnic de 25 persones que juntament amb una desena d'actors formen part de l'engranatge d'El Cerro de los dioses. Però aquesta sala no és l'única que surt a la pel·lícula, també s'ha gravat en d'altres, així com sales de projecció o al vestíbul. Precisament aquest migdia, després de gravar diverses preses d'una de les escenes de la pel·lícula, el rodatge continuava en altres espais del cinema. "Anem a gravar l'off en una de les sales que tinguem lliures", indica l'ajudant de direcció, mentre el director fa una pausa per atendre a Fetasantfeliu.

Un centenar de persones faran d'extres dimecres a CineBaix

El cinema santfeliuenc té un pes destacat a la trama de la pel·lícula, una circumstància que s'ha donat gairebé per atzar. "En principi només volíem gravar una escena al cinema", apunta Caneiro, "però quan vam venir a veure'l em va encantar i vaig acabar canviant el guió per incloure moltes més escenes situades aquí", assegura. De fet, fins i tot el director de CineBaix, Xavi Bachs, a qui Caneiro està "eternament agraït" acabarà sortint també "fent un petit paper a la pel·lícula".

Foto cedida per El Cerro de los dioses

Qui també participarà al llargmetratge seran un centenar de persones que han respost a la crida per fer d'extres que ha fet l'equip de producció de la pel·lícula i CineaBaix. Aquest dimecres a la tarda, el cinema s'omplirà amb desenes de persones que faran d'extres durant tres hores. Si encara hi ha algú que vol participar-hi, pot fer-ho enviant un correu a martalacima@lacimaproducciones.com indicant els noms i el nombre de persones que hi estan interessades.

La d'aquest dimecres serà l'última jornada de rodatge a CineBaix, una de les principals localitzacions d'El Cerro de los Dioses, que també inclou gravacions a Fuentelsaz del Campo, un poble de Castella La Manxa, on l'equip ja ha rodat aquest cap de setmana i on es desplaçaran de nou a partir d'aquest dijous. El rodatge està previst que s'enllesteixi a finals d'aquest mes de maig.

Un fals documental sobre la fama que es preveu estrenar a Sitges i que també arribarà a Sant Feliu

El Cerro de los Dioses és un thriller a mode de fals documental sobre la fama, l'ego, l'èxit i les tradicions. El punt de partida és "a partir d'una situació real, d'un premi que ens van donar a alguns dels actors de la pel·lícula i a mi en un festival de Sitges. Tenia una idea d'una història de suspens que hem acabat adaptant a la bogeria que estem fent ara mateix", explica Caneiro. És la primera vegada que el realitzador barceloní dirigeix un llargmetratge, que afirma que "està sent una experiència exhaustiva, m'ho estic passant molt bé, però requereix més exigència física i mental que fer un curtmetratge. T'has d'ajustar més als horaris i alhora requereix més capacitat d'improvisació".

Foto: Marc Rius

La pel·lícula explica la història de la Paula i el Pedro, una directora i un productor de documentals, que investiguen a Marcos, Itziar i Will, que són un influencer, una actriu i un realitzador de cinema d'autor. La desaparició del Pedro obrirà una trama policíaca que fa que la pel·lícula inclogui dosis de suspens, terror i comèdia negra. La pel·lícula compta amb la participació d'actors com Itziar Castro, Carmen Muñoz, Paula Muñoz, Will Shephard i Jaume Ulled, entre d'altres.

Foto cedida per El Cerro de los dioses

L'equip està format per prop d'una trentena de persones, entre les quals hi ha bona part d'actors i actrius que el director ja coneixia, "amb els quals vam decidir tirar endavant el projecte". Un projecte que, per acabar de tancar el cicle està previst que es pugui estrenar a la propera edició del Festival de cinema fantàstic de Sitges, on va néixer la idea d'El Cerro de los Dioses.

I un cop estrenada, també està previst fer una presentació especial a CineBaix: el públic santfeliuenc tindrà l'oportunitat de veure la pel·lícula alhora que juga a descobrir en quins espais s'han rodat algunes de les escenes. El Cerro de los Dioses convertirà, per tant, la màgia d'un cinema com el santfeliuenc en material de pel·lícula.

Comentaris

Dori Ligero. Blanes
2.

Estic molt orgullosa d aquesta iniciativa. Desitjo el millor per vosaltres i per nosaltres que podrem gaudir i disfrutar de la vostra feina ENHORABONA

  • 1
  • 0
Dora Bochaca Sant Feliu
1.

Tinc metge els dos dias.per.la tarde cel divendres ja estic lliure Que tot te vagi molt be

  • 2
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat