Tres xerrades per commemorar el Dia Internacional dels Arxius

L'Arxiu Comarcal ha organitzat una conferència sobre el camperolat santfeliuenc, la presentació del nou llibre de Maite Carranza i una xerrada sobre l'exili

El 9 de juny es commemora el Dia Internacional dels Arxius, coincidint amb la fundació del Consell Internacional d’Arxius de la UNESCO, el 9 de juny de 1948. Per commemorar aquesta efemèride, l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat organitza un any més diverses activitats de dilluns a dijous de la setmana que ve, entre el 4 i el 7 de juny. En cocnret, es faran dues xerrades i es presentarà un llibre de l'escriptora santfeliuenca Maite Carranza.

El primer acte serà dilluns 4, a les 19h, amb la conferència "Jornalers i germans. Experiències associatives al camperolat santfeliuenc (1876-1909)", que anirà a càrrec de Jordi Jiménez. L'acte es farà al mateix Arxiu Comarcal.

En el marc d'aquest cicle d'activitats, dimecres 6 a les 19h tindrà lloc la presentació de l'últim llibre Una bala per al record, de Maite Carranza, Premi de la Crítica Serra d'Or 2018. La presentació s'organitza conjuntament des de l'Arxiu amb el CECBLL i es farà a la seu d'aquest últim. Anirà a càrrec del també escriptor santfeliuenc Víctor Panicello i inclourà un col·loqui posterior. L'acte compta amb el suport de l'Ajuntament i del Casal de la Dona.

I per cloure la commemoració del Dia Internacional dels Arxius, dijous tindrà lloc la conferència "Claus per a l'estudi de l'exili polític de 1939 al Baix Llobregat, el cas de Sant Feliu de Llobregat", a càrrec de Maribel Ollé. La xerrada es farà a les 19h a la seu de l'Arxiu Comarcal. Podeu consultar la informació completa a l'arxiu adjunt.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat