Lídia Muñoz, candidata d'ICV a l'espera de guanyar les primàries dels comuns locals

Iniciativa es presentarà a les propers eleccions municipals sota la confluència de Catalunya en Comú

La secció local d'Iniciativa ja ha triat la candidata per a les properes eleccions municipals del 2019. Lídia Muñoz, portaveu del grup municipal d'ICV i actualment primera tinent d'alcaldia, va ser escollida dimarts passat per unanimitat per l'assemblea local d'Iniciativa com a candidata a les properes eleccions municipals. Muñoz haurà de concórrer a la tardor a les primàries dels comuns locals, amb la resta de candidatures de la confluència de Catalunya en Comú Podem. El 2019 serà el primer cop que Iniciativa forma part de la confluència dels comuns en unes eleccions municipals a Sant Feliu.

La primera tinent d'alcaldia es converteix, per tant, en el relleu a ICV a l'actual alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, que ja va anunciar que es últimes eleccions eren les darreres a les quals es presentava. En un article al seu blog la setmana passada, Muñoz explicava que volia “prendre relleu i estar a l'alçada de la gent del PSUC i la gent d'ICV que m'ha precedit”, així com “la voluntat de liderar un projecte inclusiu de futur”, que inclou “el desplegament de Catalunya en Comú després de l'assemblea de constitució que va tenir lloc el passat 22 d'abril” i insistia en la idea de formar part “d'un projecte col·lectiu”.

Lídia Muñoz, el relleu de Jordi San José a l'espera de com es constitueix la candidatura amb els comuns

Lídia Muñoz ha rebut aquesta setmana el suport unànime de la militància d'ICV de Sant Feliu. En concret, ha rebut 76 vots a favor i cap en contra, d'un cens total de 118. Ha estat l'única candidatura que s'ha presentat. A l'assemblea, Muñoz va destacar que “tinc la confiança de formar part d’un equip que prepararà la ciutat per a la nova dimensió urbana i social del soterrament, sense oblidar el nostre ADN, que sempre ha estat la lluita contra la precarietat, l’atur, i les desigualtats”. També va subratllar la importància de “com sempre hem dit les feministes d’ICV, posar les persones al centre de l’economia”. I es va referir al projecte de Catalunya en Comú a Sant Feliu, destacant que "necessitem una Catalunya en Comú forta, que sigui una gran aportació al canvi i que continuï situant a Sant Feliu com una ciutat referent en tarifació social o rescat social”.

Muñoz és regidora a l'Ajuntament de Sant Feliu des de l'any 2003, durant vuit anys a l'oposició i des del 2011 com a regidora de l'equip de govern. Actualment és la presidenta de l'àrea de territori, sostenibilitat i activitat econòmica, a més de ser primera tinent d'alcaldia i regidora d'urbanisme, habitatge, joventut i polítiques d'igualtat. De gener a abril ha estat també l'alcaldessa accidental, arran de la baixa de l'alcalde, Jordi San José.

La candidatura de Lídia Muñoz ja ha rebut l'aval de l'actual alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, que també la setmana en un article al seu blog assegurava que treballaria “perquè la Lídia Muñoz encapçali la nostra candidatura, rebi el màxim nombre possible de vots i sigui la primera alcaldessa que guanyi unes eleccions a Sant Feliu”. San José la qualifica de “la persona més preparada i capaç per ser alcaldessa de Sant Feliu d'aquí a dotze mesos” i subratlla “el suport dels homes i dones d'Iniciativa dins i fora de Sant Feliu, l'experiència brillant de govern a l'Ajuntament com a regidora” així co el seu coneixement “dels diferents barris de Sant Feliu, els seus agents socials i econòmics, el món de les entitats i el barri on viu, Falguera”.

El repte de passar d'Iniciativa a Catalunya en comú i amb un canvi de lideratge

Iniciativa es presentarà a les properes eleccions sota el paraigua dels comuns i ara s'estan començant a fer els passos per tirar endavant aquesta candidatura. En principi, aquest mes de juny està previst que es creï el grup motor de l'assemblea del projecte, i a partir d'aquí es farà un pla de treball i iniciar un procés que, entre altres coses, haurà d'incloure unes primàries per desplegar la candidatura. Segons explica Lídia Muñoz, les 10 primeres persones que encapçalin la llista s'escolliran a través de primàries.

El fet de presentar-se com a 'comuns' representarà un canvi a Sant Feliu, on la marca Iniciativa ha estat potent durant dècades. "És un projecte engrescador i il·lusionant", afirma Muñoz, que també afegeix que "ens interessa sumar noves veus i treballar en un projecte integrador on la veu i l'ADN d'Iniciaitiva també tinguin un paper il·lusionant. Sobre com rebrà la ciutadania el pas d'Iniciativa a 'comuns', Muñoz considera que "hi ha moltes incerteses a nivell general, moltes coses que no controlem i que sempre afecten al context a nivell general. En unes eleccions municipals també pesa força el tema de fer una formació propera, perquè la gent sap diferenciar tema general i tema més local". A més, també apunta que "el fet de canviar de candidat és un altre handicap, perquè Jordi San José és l'actual alcalde i molt conegut: juguem amb aquestes dues variables".

Iniciativa va guanyar les últimes eleccions municipals, amb 4.526 vots i aconseguint una representació de sis regidors i regidores. Les últimes eleccions a Sant Feliu van ser el 21 de desembre: uns comicis al Parlament de Catalunya que van ser excepcionals i amb una participació de màxim històric. En aquest cas, Catalunya en Comú va perdre vots i es va situar com la cinquena força més votada a la ciutat, amb menys de 3.000 vots.

Davant d'això, però, Lídia Muñoz creu que "no es poden comparar unes autonòmiques amb unes municipals, la tendència és una altra". La candidat d'Iniciativa assegura que "ajuden a fer una lectura, però queda un any i poden passar moltes coses enmig. Ara més que pensar en resultats es tracta de construir un comú santfeliuenc amb una bona base i treballar perquè la feina de govern també s'assimili".

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat