Arrenca una campanya de civisme per incidir en la responsabilitat en la tinença d'animals

Una de les accions serà la prevenció d'excrements a la via pública i informar de les sancions previstes

L'Ajuntament engega una campanya de civisme aquest mes de juny perquè la ciutadania es responsabilitzi en la tinença d'animals de companyia. La iniciativa, presentada ahir en un acte a Les Tovalloles, comença ara en fase inicial i continuarà durant tot l'any. En la sessió van explicar l'objectiu principal de la campanya és "corresponsabilitzar la ciutadania per garantir una bona convivència a Sant Feliu".

Sota el lema, 'En mascotes, fem un pas més', la campanya forma part del desplegament de la campanya marc 'A Sant Feliu, fem un pas més', que durant aquest any i el que ve vol fomentar el civisme a la ciutat en temes com residus, els sorolls, o la neteja. Una campanya que neix de l'acord del ple de maig de l'any passat, en què Veïns per Sant Feliu proposava diferents campanyes de civisme. La proposta es materialitza un any més tard, després de les crítiques de VSF, que fins i tot va presentar 2.000 signatures per reclamar que es posessin en marxa les campanyes de civisme a Sant Feliu.

Informació preventiva sobre temes com excrements a la via pública i millores en àrees d'esbarjo per a gossos

La campanya preveu fer tasques de sensibilització a través de les agents cíviques, que recorreran l'espai públic en general i les àrees d'esbarjo de la ciutat en particular per informar la ciutadania sobre la tinença responsable de mascotes. De fet, un dels punts en què es vol incidir és en la prevenció d'orins i excrements en la via pública, informant de les mesures que contempla la normativa municipal en aquest sentit, com multes de fins a 400 euros si no es recullen els excrements dels animals.

També s'habilitaran materials i suports per informar sobre aspectes com el cens gratuït municipal i el xipatge, què cal fer quan es té un animal de companyia, o la normativa i els tràmits municipals relacionats amb les mascotes. 

En el marc d'aquesta campanya, l'Ajuntament també tirarà endavant tasques de manteniment i millora en les 12 àrees d'esbarjo per a gossos distribuïdes en els diferents barris. També s'ha habilitat un apartat al web de l'Ajuntament sobre la campanya, que podeu consultar aquí.

 

Comentaris

Albert Sant Feliu de Llobregat
3.

La nostra ciutat està plena d’excrements de gos. El que no ho vulgui veure es que és cec. Aquesta campanya no servirà de res. Cal controlar i reduir la tinença de gossos i posar en marxa el control d’adn ja. No cal informar de res. Aquesta gent que no recull les defecacions dels seus gossos; tenen la casa plena de merda de gos? No oi? Ja sabem tots de que va això. Posem solució sèria ja. Prou de “buenismo” per favor.

  • 3
  • 0
Felix Gardel Sant Feliu de Llobregat
2.
Bon dia,
Sant Feliu te un problema amb ALGUNS (insisteixo en alguns, molta gent fa les coses com cal) propietaris de gossos, que no resoldrà amb cap campanya informativa. Fins que l'ajuntament no ho accepti, no podrà resoldre el problema.
Per exemple, mirant al google 5 minuts al 2014 ja vam fer alguna cosa similar (https://www.fetasantfeliu.cat/noticia/39526/que-passa-amb-els-gossos-al-parc-de-llobregat)... s'ha arreglat alguna cosa? no, oi?...
Ara farem una altra campanya, de la qual ja he demanat el cost (no per donar pel sac, si no per poder-lo comparar amb una sol·lucio que SI funciona):
-Creació del lloc web, que no es fa sol, i si el fa algú de l'ajuntament hi dedica hores.
-Triptics, cartells, banderoles,...
-Sous agents cìvics...
-...

De veritat que m'agradaria una explicació de perque existint una sol·lució que funciona com la de recollir mostres d'ADN dels gossos, no la fem servir. Totes les experiències dels ajuntaments que ho han posat en marxa tenen una frase en comu "malgrat les campanyes informatives....".

Quants anys ens queden a Sant Feliu per arribar a la mateixa conclusió?

Salutacions

  • 6
  • 0
Gemma Muñiz Guasch Sant Feliu de Llobregat
1.
Bona tarda,
Em sembla meravellosa la campanya, perquè de queixes per deposicions als parcs on hi juguen els nens, n'he fet unes quantes. A més de reiterats assetjaments de gent que té els famosos gossos perillosos i que ni van lligats ni amb morrió a llocs on els nens corren i juguen. Sense anar més lluny, el camí de la depuradora al riu i el paral·lel a aquest, ja ni els visitem per por als gossos solts que algunes vegades se'ns han abraonat.
Un altre qüestió, i per acabar, ha estat l'incomprensible gestió del par Falguera deixant entrar els gossos, la gent els deixa corre pels parterres fent el que els hi ve en gana. Aquí sense anar més lluny vam veure uns joves amb un gos gran fent-se caca als nostres morros i desafiant-nos de males maneres. Desitjo que aquest malestar es pugui encarrilar de nou per una bona convivència.
Salutacions
  • 12
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat