Diada d’ERC a Sant Feliu amb gust agredolç per l’absència d’Oriol Junqueras

Més d'un miler de persones van passar durant tot el dia per la festa, que cada any se celebra a una població diferent

  • Foto: Sergi Costa
    Foto: Sergi Costa
  • Foto: Sergi Costa
    Foto: Sergi Costa
  • Foto: Sergi Costa
    Foto: Sergi Costa

Dissabte es va celebrar la tradicional diada republicana d’Esquerra Republicana al Baix Llobregat i l’Hospitalet. Enguany aquesta festa va tenir lloc a la capital comarcal, Sant Feliu, on el partit va decidir fer-hi les diverses activitats previstes durant tot el dia. Ja al matí van tenir lloc una festa infantil i uns tallers temàtics formatius a plaça de la Vila i al carrer Pi i Margall. Després del dinar de germanor per a unes 600 persones, a les cinc de la tarda va començar el plat fort de la diada a la plaça Lluís Companys; l’acte polític, amb un cartell de luxe que va incloure l’assistència de consellers i la participació del vicepresident i responsable d’economia del nou govern català, Pere Aragonès i del diputat al Congrés, el baixllobregatí Joan Tardà.

Pere Aragonès va anunciar el final de la intervenció dels comptes de la Generalitat

Els parlaments es van centrar en la conjuntura política del país; es van fer diverses al·lusions als presos polítics i exiliats independentistes, entre els quals un habitual altres anys a la diada i baixllobregatí, Oriol Junqueras, del qual es va llegir una carta escrita des de la presó d’Estremera expressament per a l’acte. Els responsables del Jovent Republicà del Baix Llobregat, Àlex López i Alba Saladie van recordar les herències "que ens han portat al moment polític que vivim" i van recordar la trajectòria del partit al llarg de la seva història remarcant moments com el tripartit, al qual López es va referir com “vam fer fora a la dreta neoliberal després de 23 anys de peix al cove”.

El diputat al Congrés Joan Tardà va demanar al nou govern del PSOE l’acostament dels presos polítics provisionals a presons catalanes i va insistir en què “ERC no és un partit nacionalista, nosaltres som republicans” i va afegir que el camí cap a la independència ha de ser “ample, perquè hi ha de cabre el màxim de gent possible, i recte”. Per la seva banda, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar en aquest acte que els comptes de la Generalitat deixarien d’estar intervinguts per l’Estat i va avisar al govern central que “no hi haurà normalització fins que no hi hagi presos ni exiliats” i va assegurar que “construirem la república dels drets i llibertats”. Es va fer referència, també, a la neutralitat dels carrers que es demanen des de determinats sectors polítics per dir que aquests carrers han de ser plurals i no neutrals.

A l'acte també van intervenir els diputats d'ERC al Parlament Marta Vilalta i Jordi Albert. Entre el públic assistent, també hi havia el conseller d'Exteriors, Ernest Maragall.

Oriol Bossa es veu capaç de liderar el govern santfeliuenc

En clau local santfeliuenca, l’actual portaveu i candidat a l’alcaldia de Sant Feliu, Oriol Bossa, va donar la benvinguda a la ciutat que, va assegurar, “després de les municipals tindrà un govern republicà gràcies a la gran feina de la gent d’ERC a Sant Feliu" i que estan preparats per assolir el govern de la ciutat. A més, va afirmar que el nou govern sorgit de les municipals tindrà en compte “la transparència i la participació” que considera que no hi ha hagut en l’actual mandat de govern d’ICV i PSC.

El grup santfeliuenc Guaiana guanya el SonaBaix i tocarà a l'Acampada Jove

Ja a la nit va tenir lloc el Sonabaix, un concurs de bandes de la comarca impulsat pel Jovent Republicà que va comptar amb la participació de dos grups santfeliuencs, Public Mayor i Guaiana, i d’un grup de Sant Boi, Camí de l’Est. Guaiana va resultar el grup guanyador i tocarà a l’Acampada Jove d’aquest proper juliol a Montblanc (la Conca de Barberà). La nit va acabar amb la plaça Lluís Companys plena de costat a costat amb l’actuació del grup valencià de reagge Auxili.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat