Diàlegs per al soterrament: dues jornades per aproximar-se a experiències d'altres municipis i a models de ciutat

Aquest divendres i el de la setmana que ve es faran dos actes al Palau Falguera per debatre sobre aquestes qüestions

El soterrament encara és ara una realitat difícil d'imaginar per la ciutadania de Sant Feliu. Per tal de començar a repensar com serà la ciutat després del soterrament, des de l'Ajuntament s'han organitzat els Diàlegs per al Soterrament, amb l'objectiu de fer una aproximació a experiències de referència en transformació urbana. Es tracta de dues sessions que seran espais d'informació i debat oberts aa la participació ciutadana, que es faran a l'auditori del Palau Falguera. 

La primera sessió serà aquest divendres, de 18.30 a 20.30h, i se centrarà en experiències d'altres municipis. A la jornada hi participaran representants de ciutats que han viscut o estan vivint processos similars al soterrament de la via de Sant Feliu: els ponents seran Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet, Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac, Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu de la Barca, Oriol Lladó, regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Badalona i Pere Montaña, gerent de l'Ajuntament de Terrassa. El conductor del debat serà el periodista santfeliuenc Esteban Crespo, que actualment treballa a l'àrea digital dels Serveis Informatius de TVE-Catalunya.

El model de ciutat, la transformació urbana i les oportunitats que generarà el soterrament seran els eixos centrals de la segona sessió, que es farà divendres de la setmana que ve. En aquest cas, hi participaran Ton Salvadó, director de Model Urbà de l'Ajuntament de Barcelona; Ricard Riol, president de la Plataforma per al Transport Públic; Anna Vergés, cap de l'Observatori Metropolità d'Habitatge; i Blanca Valdivia, membre del col·lectiu Punt 6 (urbanisme amb perspectiva de gènere). En tots dos actes hi haurà un debat obert per a intervencions del públic.

Actes informatius als barris per informar del projecte del soterrament i del procés de participació

A més dels Diàlegs per al soterrament, per aquest mes de juny també s'han programat actes de presentació en diferetns barris del projecte constructiu del soterrament i del procés de participació que es tirarà endavant.

Dimecres 13 de juny es farà una sessió informativa al Centre Cívic Roses, al barri de Roses Castellbell, i dimecres 20 se'n farà una altra al Centre Cívic Les Tovalloles, als barris de La Salut i Can Calders. En totes dues sessions hi participaran representants de l'Ajuntament i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per explicar el projecte.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat