El cor 685 fa un pas endavant i presenta el seu primer disc

Aquest divendres faran el concert de presentació a la Sala Ibèria. Avui estrenem un dels temes de l'àlbum

Després de vuit anys cantant, el cor 685 ha fet un pas endavant i ha gravat el seu primer disc. Són deu temes d'estils diferents que configuren la personalitat d'aquest cor santfeliuenc, que divendres presentaran en un concert a la Sala Ibèria, en el marc de la Mostra TransArt. El disc, titulat Bonic i nostre, sortirà publicat aquest mateix divendres i avui en podeu escoltar un avançament al final d'aquesta notícia: es tracta de la versió particular del cor 685 d'Alegria d'Antònia Font.

"Fa un parell d'anys que estem fent projectes més ambiciosos i espectacles més complets i el cor ha arribat a un punt de maduració que hem cregut que estàvem preparats per assumir el repte de gravar un disc", explica la directora del cor 685, Marta Carretón, que també és qui s'encarrega dels arranjaments dels temes que canten.

La varietat d'estils, factor diferencial

El cor 685 va néixer a Sant Feliu el 2010 i en fa quatre que és una de les seccions de l'Ateneu Santfeliuenc. És un cor mixt de música moderna format per una trentena de veus que durant tot aquest temps ha apostat per un repertori eclèctic. I així ho reflecteix també el disc que han gravat ara: una desena de temes d'estils diferents, entre els quals destaquen un medley de The Lion King, Man in the mirror de Michael Jackson, Alegria d'Antònia Font (la cançó que podeu escoltar al final d'aquesta notícia) o Ojalá que llueva café en el campo de Juan Luis Guerra.

La varietat estilística és una de lesc característiques d'aquest cor, tal com apunta Marta Carretón: "sempre fem estils diversos i això en realitat és el nostre estil". La directora afirma que "en un grup de veus que bàsicament treballem a capella és fàcil mantenir la coherència en el nostre so, sempre som la mateixa gent que canta. Tot i que afegim acompanyaments que donen una mica de color als temes, al final sempre hi ha el nostre so característic".

El repte d'atrevir-se a gravar un disc

La gravació del disc ha suposat un repte important pel cor 685: "ha estat una experiència novedosa pel cor, no ho havíem fet mai, però tothom coincideix que ha estat molt positiu". La gravació l'ha realitzat Aniol Bestit, que també és membre del cor, "i ha fet una feinada brutal", assegura Marta Carretón. El gruix principal de la gravació es va enregistrar a l'Ateneu Santfeliuenc un cap de setmana de maig. La directora explica que "ens vam passar dos dies sencers cantant deu hores al dia per gravar tots els temes, va ser molt intens", que també afegeix que "no només cantem tots junts sinó que hi ha gent que fa solos i toca intstruments", la qual cosa ha implicat també gravacions extres a l'estudi The Sound of Wood, d'Aniol Bestit, que també ha editat, mesclat i masteritzat el disc.

El projecte ha implicat també molta feina prèvia a la gravació: "fer una selecció dels temes que més il·lusió ens feia deixar gravats, preparar-los amb detall, tirar endavant el procés de la campanya de Verkami i fer els dissenys del disc". Per tirar endavant el projecte, el cor 685 va dur a terme una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami, que es va assolir amb èxit, on van participar un centenar de mecenes i es van aconseguir 2.200 euros.

"Un concert complet, rodó i intens"

El disc sortirà publicat aquest divendres, 29 de juny. En podeu aconseguir exemplars al mateix concert de presentació o després també a l'Ateneu Santfeliuenc. El concert d'aquest divendres serà la posada en escena del disc Bonic i nostre, un espectacle dinàmic que atraparà el públic des del primer moment. "Creiem que serà un concert complet, rodó i intens, que esperem que reflecteixi tota la feina que hem fet aquests mesos", afirma Carretón. Durant el concert hi haurà actuacions de solistes i instruments interpretats pels mateixos membres del cor 685, a més de l'acompanyament del pianista Paul Perera, que també ha tocat al disc.

El concert començarà a les 21h i l'entrada és lliure amb taquilla inversa. Després de l'espectacle, tothom qui vulgui podrà comprar un exemplar del disc. La presentació és també el concert inaugural de la setena edició de la Mostra de Joves Creadors del Cicle TransArt de Sant Feliu de Llobregat, que arrenca aquest divendres.

  • Estrenem 'Alegria', un dels temes del disc del cor 685 que sortirà divendres

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat