Travessar el riu Llobregat a peu i en bicicleta serà una realitat a partir d'aquest cap de setmana

Avui divendres s'inaugurarà el gual inundable que connectarà els marges del riu entre Sant Feliu i Molins de Rei i Sant Vicenç

  • El gual inundable s'inaugura divendres / Foto: Txevi Sánchez
    El gual inundable s'inaugura divendres / Foto: Txevi Sánchez
  • La plataforma permet anar de Sant Feliu a Sant Vicenç i Molins a peu / Foto: Txevi Sánchez
    La plataforma permet anar de Sant Feliu a Sant Vicenç i Molins a peu / Foto: Txevi Sánchez

A partir d'aquest divendres ja serà possible anar de Sant Feliu a Molins i Sant Vicenç dels Horts a través del riu Llobregat a peu i en bicicleta. La connexió es podrà fer gràcies al gual inundable que s'inaugurarà divendres a la tarda i que connecta els marges del riu entre Sant Feliu i Molins de Rei, al marge esquerre, i Sant Vicenç dels Horts, al marge dret.

La inauguració d'aquest divendres es vol fer amb un ambient festiu i per això s'ha organitzat una bicicletada i una caminada des del Parc del Llobregat a les 17.30h. La inauguració in situ es farà a les 18h: les coordenades de la ubicació exacta són 41º 23'21.48"N 2º1'18.18"E. A l'arribada hi actuaran els Diables Rojos, gegants i castellers. Tot plegat s'acabarà a les 20h, amb l'actuació del grup Eivibonny.

El nou gual inundable és una plataforma transitable de 4 metres d'amplada i 30 metres de llarg ubicat en un dels punts on on la llera del riu és més estable. En concret, aigües avall del pont sobre el Llobregat entre la B-23 i l'A2, i uns metres aigües amunt de la confluència de la riera de Torrelles. Per comunicar el gual i la passarel·la amb les vies que ja existeixen, es construiran accessos sobre els talussos a banda i banda de la llera, que es completaran amb tasques en l'entorn natural.

Una de les connexions serà amb una passarel·la per als vianants sobre la desembocadura de la riera Comerç, que també s'estrenarà aquest divendres. La passarel·la del carrer comerç s'ha construït sobre la desembocadura de la riera Comerç, al terme municipal de Sant Feliu, per als vianants i ciclistes

Un nou enllaç entre municipis que potencia els espais naturals

La construcció d'aquest espai suposarà un nou enllaç entre municipis veïns com Sant Feliu, Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts. Permetrà l'accés a peu des de la capital del Baix Llobregat fins a Sant Vincenç dels Horts. Fins ara no es podia fer i això limitava la relació de proximitat entre tots dos municipis, tot i estar ubicats ben a prop.

A més, el gual també amplia els camins per vianants i bicicletes de la zona, potenciant-ne la relació amb els espais naturals. Es millora la connectivitat entre municipis amb la xarxa de camins del parc del riu Llobregat i es crea una nova ruta saludable, tot fomentant l'accessibilitat a punts d'interès natural com els aiguamolls de Molins de Rei.

El cost del gual inundable ha estat d'uns 745.000 euros: els Ajuntaments de Sant Feliu, Molins de Rei i Sant Vicenç dels Horts n'assumeix prop d'una quarta part i la resta ho financia l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El finançament de la passarel·la és tot a càrrec de l'AMB i el cost és de poc més de 240.000 euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat