La Generalitat reitera la voluntat d'ubicar l'Escola d'Hoteleria a la Nau de les Sedes, però no concreta calendari

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ho ha afirmat avui en una visita en la primera visita institucional que ha fet a Sant Feliu

 • L'alcalde Jordi San José i el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló / Foto: Ajuntament de Sant Feliu
  L'alcalde Jordi San José i el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló / Foto: Ajuntament de Sant Feliu
 • El conseller Josep Bargalló atenent els mitjans / Foto: Ajuntament de Sant Feliu
  El conseller Josep Bargalló atenent els mitjans / Foto: Ajuntament de Sant Feliu
 • Visita a la Nau de Les Sedes / Foto: Fetasantfeliu
  Visita a la Nau de Les Sedes / Foto: Fetasantfeliu

La Nau de les Sedes de Can Bertrand continua a l'espera de ser la seu de la futura Escola Hoteleria i Turisme del Baix Llobregat. Avui l'ha visitat el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, en la primera visita institucional que ha fet a Sant Feliu, en què ha defensat "de manera clara i rotunda mantenir l'aposta de la creació de l'escola d'hoteleria i turisme del Baix Llobregat a Sant Feliu". Tot i això, la creació d'aquest centre continua sense tenir calendari perquè tampoc està pressupostat. El conseller d'Ensenyament s'ha reunit aquest matí amb l'alcalde, Jordi San José, amb les tinents d'alcaldia Lidia Muñoz i Lourdes Borrell i la regidora d'Educació, Mireia Aldana.

En la seva atenció als mitjans de comunicació, Bargalló ha explicat que "una cosa és la voluntat política i l'altra el procés de calendari pressupostari". I ha afegit que "com que estem en pròrroga pressupostària, no es pot decidir cap nova actuació aquest any que no estigués pressupostada el 2017". A més, també ha admès que "tampoc sabem si l'any que ve tindrem pressupost, perquè no hi ha una majoria parlamentària que ho garanteixi, tot i que estem en converses amb alguns grups parlamentaris per tenir-lo".

De tota manera, ha assegurat que la seva presència avui a Sant Feliu era "per conèixer de la mà de l'alcalde l'edifici i el projecte i posar damunt la taula la voluntat que el departament vol reassumir la ubicació d'una escola d'hoteleria i turisme cormarcal a Sant Feliu".

Un projecte que ve de lluny

Fa un any i escaig, en una visita a Sant Feliu, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ja va manifestar el compromís de tirar endavant aquest projecte, però també va apuntar que no hi havia prevista una inversió immediata.

El projecte de l'Escola d'Hoteleria a la Nau de les Sedes es va fer públic fa quatre anys i mig, després d'anys de debat divers sobre l'ús d'aquest espai de valor patrimonial. Abans d'aprovar-se l'ús d'Escola d'Hoteleria i Turisme, es van fer altres propostes que no van prosperar, des d'esdevenir seu administrativa de l'Ajuntament a nova biblioteca.

La nau de les Sedes, que es va rehabilitar fa més de quinze anys, és un dels símbols del patrimoni industrial de la ciutat. La nau de les sedes és una de les que formava part de la fàbrica tèxtil de Can Betrand. Originari del Vallespir però procedent de Molins de Rei, Manuel Bertrand i Cortalé es va instal·lar a Sant Feliu l’any 1861 i a finals de segle XIX a la fàbrica ja hi treballaven 525 persones sobre una població estimada de 3500 habitants. El recinte fabril constava d'un conjunt de naus, una de les quals és la Nau de les Sedes, que ara està buida a l'espera d'acollir l'Escola d'Hoteleria i Turisme comarcal.

Comentaris

RAMON SANT FELIU DE LL.
1.

3 milions de reforma a l ajuntament i no serà gaire més operatiu ja que és una qüestió de m2, millor l ajuntament en aquesta nau

 • 2
 • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat