Una festa medieval per rememorar la primera referència històrica de Sant Feliu

El 28 d'agost se celebra la festa Sancti Felicis

  • Foto: Joan Lorenzo
    Foto: Joan Lorenzo
  • Programa de la festa
    Programa de la festa
  • Foto: Joan Lorenzo
    Foto: Joan Lorenzo

El 28 d'agost del 1002 va ser la primera vegada que el nom de Sant Feliu (aleshores com a Sancti Felicis) va aparèixer en un document escrit. Fa més de mil anys d'aquesta primera referència històrica i l'associació cultural de Sant Feliu Calaix de Sastre conjuntament amb l'Ajuntament ho commemoren amb la 7a edició de la festa medieval Sancti Felicis. El dilluns 27 d'agost al matí es donaran més detalls de l'edició d'enguany en una roda de premsa als jardins del Palau Falguera.

Per setè any consecutiu, els jardins del Palau Falguera es convertiran el 28 d'agost, dimarts, en l'escenari d'una festa medieval durant tot el dia. Algunes de les activitats programades seran un mercat medieval, tallers, jocs, animació, l'actuació itinerant de Rubricatum, de grallers del Baix Llobregat o l'espectacle de danses i un viatge per la història de Sant Feliu.

La jornada es tancarà amb una butifarrada i l'actuació d'un espectacle final de malabars amb foc. Podeu consultar totes les activitats programades al document adjunt.

Una de les novetats d'aquest any és l'estrena del concurs Fabulas Igni, una iniciativa que posa en contacte la gent gran amb els joves: mentre la gent gran escriu històries, els nens les dibuixen. 

Una proposta consolidada

Enguany la festa de Sancti Felicis està inclosa en l'Any Europeu del Patrimoni Cultural. La proposta ja fa set anys que es fa a Sant Feliu i està consolidada a la ciutat: compta cada any amb la participació de més públic, especialment del familiar. 

La festa l'organitza des del 2012 l'associació Calaix de Sastre, que enguany està celebrant el seu 10è aniversari i està preparant una exposició a Sant Feliu per commemorar la dècada d'activitats. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat