Sancti Felicis: una festa medieval per celebrar més de mil anys d'història

El 28 d'agost fa 1016 anys de la primera referència escrita de Sant Feliu i aquest serà el setè any consecutiu que Calaix de Sastre ho commemora amb una festa que ja s'ha consolidat

Els jardins del Palau Falguera es convertiran aquest dimarts, 28 d'agost, en l'escenari d'una festa medieval que traslladarà Sant Feliu a l'Edat Mitjana. Es tracta de la setena edició de Sancti Felicis, que commemora la data en què es constata la primera referència escrita de la ciutat, l'any 1002. La proposta, que aquest any s'inclou en l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, està molt consolidada a la ciutat: compta cada any amb la participació de més públic, especialment del familiar.

Un concurs de relats i dibuixos que vol unir grans i petits

La festa l'organitza l'associació cultural Calaix de Sastre, que avui ha presentat les novetats de l'edició d'enguany en una roda de premsa als mateixos jardins del Palau Falguera. Per escalfar motors per la festa de demà, la presentació del Sancti Felicis ha comptat amb una escenificació teatralitzada de l'època medieval. Des de Calaix de Sastre, Joan Lorenzo ha destacat que el Sancti Felicis "ha crescut" i que manté l'objectiu principal: "entendre i conèixer com es vivia a l'Edat Mitjana i alhora mostra la història de Sant Feliu".

L'alcalde, Jordi San José, ha agraït la tasca que fa Calaix de Sastre per la cultura de la ciutat i en especial per la celebració de d'un moment històric per Sant Feliu. "És molt d'agraïr fer una activitat que rememori el primer cop que el nom de Sant Feliu apareix en un document escrit". San José, a més, ha fet una crida a la ciutadania a omplir aquest dimarts els jardins del Palau Falguera durant tot el dia.

La novetat principal d'aquest any és el concurs concurs Fabulas Igni, una iniciativa que posa en contacte la gent gran amb els joves: la gent gran escriu històries i els infants les dibuixen. Fins al 15 d'agost veïns i veïnes de Sant Feliu de més de 65 anys han enviat relats sobre experències vitals i durant la celebració de Sancti Felicis els infants de Sant Feliu podran il·lustrar les diferents històries. "Volem que el concurs tingui sortida i continuïtat", ha explicat Lorenzo. Un jurat triarà els millors dibuixos i relats i els premis es lliuraran durant la festa de la castanyada.

A l'edició d'aquest any també hi col·labora com a patrocinadora l'empresa santfeliuenca Benfumat. El seu representant a la ciutat també ha estat present avui a la roda de premsa.

Tallers, mercat medieval i actuacions

La festa de Sancti Felicis començarà a partir de les 11 del matí i s'allargarà durant tot el dia. Algunes de les activitats programades seran un mercat medieval, tallers infantils, jocs, animació, l'actuació de grallers del Baix Llobregat o l'espectacle de danses i un viatge per la història de Sant Feliu. A més, Lorenzo també ha avançat avui que hi haurà un passacarrers pel mercat i un concert sorpresa al vespre. La jornada es tancarà amb una butifarrada i l'actuació d'un espectacle final de malabars amb foc.

L'edició d'enguany també és especial perquè l'entitat organitzadora, Calaix de Sastre, celebrà aquest 2018 el seu desè aniversari. L'entitat està preparant una exposició per commemorar aquesta efemèride rodona i avui Joan Lorenzo ha explicat que la data d'aquest Sancti Felicis és especial perquè precisament va ser un 28 d'agost quan va néixer l'associació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat