Increment de l'atur registrat a l'agost a Sant Feliu

L'últim mes va créixer en 41 persones després de cinc mesos seguits de descensos

Canvi de tendència de l'atur registrat en plena temporada estival: després de cinc mesos consecutius de baixades, al juliol va augmentar en 41 persones i ara hi ha 1.900 persones inscrites a les oficines d'ocupació.

Comparat amb l'any passat, l'atur registat s'ha reduït en 194 persones. El mes d'agost del 2017 també hi va haver un lleu augment però va ser mínim: de tres persones.

Tot i l'increment del juliol, la xifra de persones a l'atur continua per sota de la de 2.000, un llindar del qual va baixar al mes de maig després de deu anys en què l'atur registrat va estar sempre per sobre. L'atur registrat fa referència a les persones inscrites a les oficines d'ocupació i no inclou les persones que ja han esgotat el subsidi. Malgrat el descens, sovint els contractes són temporals i les condicions precàries. 

El lleuger ascens també ha tingut lloc arreu del país al mes de juliol: al Baix Llobregat, l'atur també va créixer lleugerament en 138 persones. Ara són 39.049 les que estan en situació d'atur. I en el conjunt de Catalunya, en poc més d'un miler, fins arribar a les 369.124 persones apuntades a les llistes d'atur.

Les dades les va fer públiques a principi d'agost l'Observatori d'Empresa i Ocupació i la setmana que ve donarà a conèixer les del mes d'agost.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat