CineBaix reobre dissabte després de l'aturada de l'agost

Aquest mes s'han fet obres a la teulada per millorar el consum energètic i la seguretat del cinema

A partir d'aquest dissabte, CineBaix torna a obrir portes després d'un mes d'agost de pausa estival. L'aturada ha servit aquest mes d'agost per fer obres a la teulada amb l'objectiu de millorar el consum d'energia i la seguretat. Les obres encara no s'han acabat, però el cinema obrirà amb normalitat dissabte per engegar la temporada amb la programació d'estrenes i pel·lícules per a tots els gustos. Al setembre també començarà el nou cicle d'òpera i ballet, així com el Cicle de Cinema Documentat.

Obres de millora a la teulada

"Les obres que hem fet serviran per impermeabilitzar i aïllar millor l'espai, i això farà que millori el consum energètic perquè permetrà un millor aïllament de la calor", explica Xavi Bachs, director de CineBaix. Una altra de les millores serà en seguretat, "en la protecció contra incendis", així com també s'actuarà en els sobresostres.

Els treballs s'havien d'enllestir a finals d'aquesta setmana però s'allargaran durant dos mesos més. De tota manera, no afectarà al funcionament del cinema, que aquest dissabte preveu reobrir amb normalitat. "Estem fent tot el possible per poder engegar les sis sales", afegeix Bachs.

La cartellera per aquest primer cap de setmana inclou l'estrena de Yucatán, de Daniel Monzón, pel·lícules com Mamma mia Els increïbles 2, a més d'un biopic sobre Rodin o la noruega El viaje de Nisha.

Òpera i ballet, cinema Documentat, la Mostra i el cicle CineBaix Educa

Com és habitual, CineBaix combinarà aquesta temporada la programació regular de cinema amb cicles específics i l'aposta pel cinema documental. Aquest any s'arriba a la desena edició de la temporada d'òpera i ballet, que arrencarà el 20 de setembre amb un recital de Jonas Kaufmann: Bajo las estrellas. A finals de setembre també es programarà una nova sessió de cinema Documentat, una proposta que vol reflexionar sobre la nostra realitat social i política, a partir de pel·lícules acompanyades de llibres i amb la presència de directors, escriptors o periodistes.

Una de les cites destacades de l'any serà la Mostra de Cinema de la Mediterrània i del Llevant, que es farà del 8 al 18 de novembre. La Mostra serà "la festa major de CineBaix" i tancarà el conjunt de cicles que també s'han programat aquest any, de cinema asiàtic, llatinoamericà i africà. Segons ha explicat Bachs, tots tres cicles també es mantindran per al 2019.

Finalment, una novetat de CineBaix d'aquest any és que amplia el cicle de CineBaix Educa més enllà de Sant Feliu: "fins ara només era per centres educatius de la ciutat i aquest curs obrirem portes a que vinguin centres de la comarca que ens ho han demanat".

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat