L'exposició 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' de Santiago Sierra arriba a Sant Feliu

La mostra, censurada a la Fira Arco, es podrà visitar del 4 al 7 de setembre a l'Ateneu i diumenge 9 a la Sala Ibèria

24 fotografies en blanc i negre de rostres pixelats. Són les imatges de 74 presos polítics de posicions molt diverses que formen l'exposició ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’de Santiago Sierra, que la setmana que ve es podrà veure a l'Ateneu Santfeliuenc.

L'obra vol fer visible l’existència de presos polítics a l'Espanya actual que han estat condemnats a causa de les seves ideologies, especialment d’esquerres. Entre els retrats pixelats de la mostra, hi apareixen Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, els joves d’Altsasu, els titellaires de Madrid empresonats el 2016, directius d’Egin i simpatitzants del 15-M que van formar part de piquets informatius de la vaga general del 29-M del 2012. 

Santiago Sierra ha exposat arreu del món i és especialment conegut dins el món de l’art polític pel seu treball de denúncia del capitalisme, l’explotació o el mercat laboral.

Una mostra censurada

L’exposició s'havia de presentar a la Fira Arco de Madrid, però es va censurar per “evitar polèmiques”. Davant d'això, l’empresari Tatxo Benet va comprar-la i la va estrenar al Museu de Lleida. On tampoc es va poder exposar va ser al Parlament Europeu, que la va censurar per "possibles reaccions adverses" i perquè podia "interferir" en l'activitat del Parlament. Al juny es va exposar al CCCB de Barcelona i ara arriba a Sant Feliu, de la mà d’Òmnium Cultural i l’Ateneu Santfeliuenc.

La mostra es podrà visitar durant pocs dies a Sant Feliu: es presentarà a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc, dimarts que ve a les 19.30h, on es podrà visitar fins divendres. Diumenge es traslladarà a la Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat, on acompanyarà el concert de celebració de la Diada de Catalunya organitzat per l’Ateneu Santfeliuenc i amb el suport d’Òmnium Cultural. Hi actuarà la ContraBaix Big Band, a partir de les les 21.15h. L'entrada serà lliure.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat