Una exposició sobre la maternitat d'Elna a la Biblioteca Montserrat Roig

Del 5 al 10 de setembre es podrà visitar 'Que no s'apagui la llum d'Elna' a la sala Joana Raspall

L'exposició 'Que no s'apagui la llum d'Elna' recull la història de solidaritat i ajuda mútua entre dones de la maternitat d'Elna. La mostra es podrà visitar a partir de la setmana que ve, del 5 al 10 de setembre, a la Biblioteca Montserrat Roig, a la sala Joana Raspall.

La mostra reviu les vivències d'Elizabeth Eidenbenz, la directora de la maternitat d'Elna, que el 1939 la va fundar amb l'objectiu d'ajudar a les dones embarassades dels camps de concentració del sud de França. L'any 1942, quan les autoritats de Vichy decideixen tancar la maternitat, Eidenbenz i les seves col·laboradores Carmen i Victòria, espanyoles exiliades que va rescatar del camp d'Argelers, van desafiar les autoritats per convertir una casa a les afores en un lloc d'esperança per a centenars de dones.

La maternitat d'Elna ha passat a la història com un referent d'organització solidària. Gràcies al seu esperit de col·laboració i sororitat en temps de guerra, Elizabeth Eidenbenz va aconseguir salvar prop de 600 nadons que van néixer a la maternitat durant els cinc anys que va estar oberta. 

La inauguració de l'exposició serà dimecres 5 a les 18h, a la Sala Joana Raspall de la Biblioteca. Hi participaran Estrella Pineda i Rosa Sans de CCOO, i Lidia Muñoz, regidora de Dones i Polítiques d'Igualtat.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat