Quatre exposicions per arrencar el setembre

Aquesta setmana s'estrenen mostres sobre presos polítics, la maternitat d'Elna, arquitectura tradicional i paisatge i pintura

Amb l'arribada de setembre tot torna a començar i també la vida cultural santfeliuenca. L'agenda d'aquesta setmana inclou l'estrena de quatre exposicions de temàtiques diferents que es podran veure els propers dies a Sant Feliu, algunes només durant una setmana. Fem un repàs al quartet de propostes.

Presos polítics de Santiago Sierra a l'Ateneu Santfeliuenc

24 fotografies en blanc i negre de rostres pixelats. Són les imatges de 74 presos polítics de posicions molt diverses que formen l'exposició ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’de Santiago Sierra, que es podrà veure a l'Ateneu Santfeliuenc. La mostra es va censurar a la Fira Arco i després es va poder veure al Museu de Lleida o al CCCB. 

L'obra vol fer visible l’existència de presos polítics a l'Espanya actual que han estat condemnats a causa de les seves ideologies, especialment d’esquerres. Entre els retrats pixelats de la mostra, hi apareixen Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, els joves d’Altsasu o els titellaires de Madrid. 

La inauguració serà dimarts a les 19.30h i es podrà visitar fins divendres a l'Ateneu i diumenge a la Sala Ibèria.

Exposició col·lectiva de dibuixos i pintures al Palau Falguera

Les obres de l'alumnat del Taller d’Art de l’Ateneu Santfeliuenc, impartit per l'artista santfeliuenc Rafael Plaza es podran veure a partir d'aquest dimarts al Palau Fagluera. S'hi podran veure peces fetes a l’oli, acrílics, aquarel·les, dibuixos fets amb carbonet i fins i tot un graffiti.

En total s’exposaran 132 treballs, resultat de la feina que els alumnes, infants i adults, han treballat durant el curs 2017-2018 a les classes de Rafael Plaza a l’Ateneu Santfeliuenc.

L’exposició s'inagurarà dimarts a les 19h al Palau Falguera i es podrà visitar fins al 16 de setembre.

La maternitat d'Elna a la Biblioteca Montserrat Roig

L'exposició 'Que no s'apagui la llum d'Elna' recull la història de solidaritat i ajuda mútua entre dones de la maternitat d'Elna. Reviu les vivències d'Elizabeth Eidenbenz, la directora de la maternitat d'Elna, que el 1939 la va fundar amb l'objectiu d'ajudar a les dones embarassades dels camps de concentració del sud de França. 

La mostra s'inaugurarà dimecres a les 18h i es podrà visitar de dimecres 5 al 10 de setembre, a la Biblioteca Montserrat Roig, a la sala Joana Raspall.

Arquitectura tradicional i paisatge al Centre Cívic Mas Lluí

Una altra de les propostes d'aquesta setmana és la que arriba dijous al Centre Cívic Mas Lluí: l'exposició Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya. La mostra vol donar a conèixer l'arquitectura tradicional catalana en tota la seva diversitat territorial des d'una perspectiva etnològica.

La inauguració serà dijous a les 19h al Centre Cívic Mas Lluí i s'acompanyarà de la conferència Masos, dones i vida familiar, que impartirà la santfeliuenca doctora en Història Carme Sanmartí.

L'exposició es podrà veure fins el 28 de setembre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat