L'atur registrat augmenta en 129 persones a l'agost a Sant Feliu

És el segon mes consecutiu d'ascensos

L'estiu ha fet créixer la desocupació a Sant Feliu. Això és el que indiquen les dades d'atur registrat d'agost: és el segon mes seguit en què creix l'atur i ho ha fet amb un ascens destacat de 129 persones. Les xifres les ha publicat l’Observatori del Treball de la Generalitat. Comparat amb l'any passat, però, l'atur registat s'ha reduït en 159 persones.

Després de cinc mesos de baixades, els dos mesos d'estiu s'ha capgirat la tendència. De fet, al juny s'havia arribat a la xifra d'atur més baixa al municipi dels últims deu anys. Ara el total de persones inscrites ja torna estar per damunt dels dos milers: en concret és 2.029 persones busquen feina a través de les oficines d'ocupació.

L'augment d'aquest agost és el més alt de l'últim any. De fet, el mes d'agost és quan a Sant Feliu es produeixen els pics més alt d'augment de l'atur registrat: l'any passat i l'altre també va créixer al voltant d'un centenar. Una pujada que coincideix amb el període d'estiu en què molts contractes s'acaben i no es compensa econòmicament el mes de vacances.

El creixement també ha estat generalitzat arreu del país a l'agost: al Baix Llobregat, ha augmentat en 1.880 persones i ara són 40.929 les que estan en situació d'atur. I en el conjunt de Catalunya, ha crescut en 11.594 persones i la xifra total de persones inscrites a les oficines d'atur és de 380.718.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat