De la Diada més reivindicativa a l'ofrena institucional: la celebració de l'11 de setembre s'allargarà tres dies a Sant Feliu

L'activista David Fernández, el vicepresident d'Òmnium Marcel Mauri i Montse Tarrés, portaveu d'"Adri, et volem a casa!" debatran diumenge sobre drets civils a la Plaça de la Vila. Dilluns, Marxa de Torxes i dimarts es farà l'ofrena institucional

  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius
  • Foto: Marc Rius
    Foto: Marc Rius

Òmnium s'avança a la celebració de la Diada amb un debat diumenge a la Plaça de la Vila que planteja si "Es vulneren els nostres drets civils?". L'entitat ha organitzat aquest acte dos dies abans de la Diada amb ponents destacats, com l'activista David Fernández, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, i la portaveu d'"Adri, et volem a casa!" Montse Tarrés, entre d'altres. També el mateix dia es podrà veure l'exposició "Presos polítics" de Santiago Sierra a la Sala Ibèria, on després actuarà al ContraBaix Big Band. Dilluns es farà també la Marxa de torxes per la independència, organitzada per l'ANC. 

D'altra banda, com cada any dimarts 11 es farà la tradicional ofrena floral d'institucions i entitats al passeig Onze de Setembre, davant del monument commemoratiu.

Debat a la Plaça de la Vila, exposició, concert i marxa de torxes, actes previs a la Diada

Òmnium s'avança un parell de dies a la commemoració de la Diada amb un debat a la Plaça de la Vila en què conviden veus representatives vinculades a l'actualitat política del país. Sota el títol Es vulneren els nostres drets civils?, diumenge a les 19h es farà aquest acte emmarcat en la campanya 'Demà pots ser tu' que denuncia la violació dels drets i les llibertats bàsiques en democràcia. 

Hi participaran David Fernàndez, periodista i activista; Montse Tarrés, portaveu del col·lectiu Adri, et volem a casa!; David Companyon, cooperativista i activista; Anaïs Franquesa, advocada d’Irídia;i Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural.

A més, després de l'acte es podrà visitar l'exposició 'Presos polítics a l'Espanya contemporània' de Santiago Sierra, que aquesta setmana es pot veure a l'Ateneu Santfeliuenc. Diumenge s'ubicarà a la Sala Ibèria, on a les 21.15h la ContraBaix Big Band farà un concert organtizat per l'Ateneu. L'entrada serà lliure.

D'altra banda, dilluns 10, la vigília de la Diada, la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana organitza la vuitena edició de la marxa de torxes per la independècnia pels carrers de Sant Feliu, a partir de les 22.30h. A més, coincideix que és dilluns i, per tant, com cada setmana a les 20h es farà la concentració a la Plaça de la Vila per condemnar que hi hagi presos polítics.

Dimarts: ofrena floral, sardanes i repic de campanes

El mateix dimarts 11 de setembre, es faran també els actes tradicionals de la Diada. El més destacat serà a les 12 del migdia, amb l'ofrena floral d'institucions i entitats al passeig Onze de Setembre, davant del monument commemoratiu.

Per acabar la jornada, a la tarda, es faran sardanes amb la Cobla Rambles a la Plaça de la Vila i a les 21h es tancarà la Diada amb el repic de campanes des de la Catedral.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat