Prop de 7.000 alumnes han començat el curs a Sant Feliu

437 s'estrenen a P3 i 495 comencen a 1r d'ESO. Les dades encara poden variar per la matrícula viva, que permet la matriculacio fins a la primera quinzena d'octubre

El curs 2018-2019 ja ha començat: ahir dimecres 12 de setembre prop de 7.000 alumnes van viure a Sant Feliu el primer dia d'escola o d'institut. Les dades encara poden variar per la matrícula viva, que permet la matriculació de més alumnes fins a la primera quinzena d'octubre.

Segons dades dels Serveis Territorials d'Ensenyament aquesta setmana han començat el curs a Sant Feliu 2.902 alumnes a Primària,15 menys que l'any passat, i 1.283 a Educació Infantil, 21 menys que un any enrere. D'aquests, s'estrenen a P3, 437 alumnes, que són 8 més que el curs passat. En total, hi ha 18 línies de P3, entre públiques i concertades, les mateixes que els últims anys. 

Pel que fa a Secundària, hi ha 2.137 alumnes cursant l'Eduació Secundària Obligatòria els que inicien etapa, a 1r d'ESO, són 495 alumnes, 59 menys que el curs passat. Això ha fet que s'hagin reduït dues línies del primer curs d'ESO: ara n'hi ha 17. En canvi, a Batxillerat hi ha 491 alumnes, 11 més que el curs passat.

Més estudis: escola d'adults, música i l'assignatura pendent d'hoteleria

On encara està oberta la matriculació és a l'Escola de Persones Adultes. D'altra banda, pel que fa les escoles bressol municipals s'han cobert 396 places per a infants d'entre 0 i 3 anys. I l'inici de curs també és per l'Escola Municipal de Música, que enguany compta amb 550 alumnes. Tot i això, el nombre d'alumnes encara pot augmentar perquè la matrícula està oberta durant tot el curs.

El que encara no ha començat a funcionar és l'Escola d'Hoteleria i Turisme, que s'ha d'ubicar a la Nau de Can Bertrand. El projecte es va anunciar fa quatre anys i les previsions inicials eren que pogués començar aquest curs, però el procés va per llarg. Al juliol, el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, va visitar Sant Feliu i va reiterar la voluntat de la Generalitat d'ubicar l'escola d'hoteleria i turisme a la Nau de les Sedes de Can Bertrand. Tot i això, no hi ha calendari perquè tampoc està pressupostat. Segons va explicar Bargalló al juliol, la "voluntat política" hi és però no concretat.

Obres de millora

L'aturada de l'estiu ha servit per posar a punt els centres escolars de la ciutat. Algunes de les obres més destacades d'aquest any s'han fet a l'escola bressol Patufet, on s'ha millorat la climatització i a l'Escola Arquitecte Gaudí, s'ha arranjat una part de la tanca del pati. D'altra banda, a l'Institut Olorda, s'ha adequat l'antiga vivenda del conserge per a fer un espai per aula de Batxillerat de dibuix i s'ha arranjat tota la coberta.

A l'escola Salvador Espriu s'han fet millores al parc infantil situat a la plaça Felip Alcántara, actuació contemplada en el Pla de Millora de l'Espai Urbà 2018.

Obres de millora

El curs ha començat aquesta setmana però la conferència inaugural es farà d'aquí a quinze dies, el dijous 27 de setembre a les 13h. Serà una xerrada a càrrec de Jordi Collet, doctor en sociologia i professor de la Universitat de Vic-UCC, i es farà a les 13 h, a l'auditori del Palau Falguera.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat