Xavier Alegre tornarà a ser el candidat de Ciutadans a les eleccions municipals

L'agrupació local del partit ha proposat avui el coordinador local de Ciutadans i actual senador per liderar la candidatura

Ciutadans torna a apostar per Xavier Alegre com a cap de llista de la candidatura a les eleccions municipals de 2019. Així ho ha fet públic l'agrupació local del partit després d'haver-se reunit avui dissabte en assemblea. La d'Alegre ha estat l'única candidatura que s'ha presentat i ha estat aprovada per unanimitat per l'assemblea, on han participat prop d'una vintena de militants. Ara el Comitè Executiu del partit haurà de confirmar la proposta i es preveu que abans de finals d'any es faci un acte públic de presentació de la candidatura.

De l'Ajuntament de Sant Feliu al Senat

A més de ser el coordinador local del partit, Alegre és senador des de fa dos anys, motiu pel qual el setembre del 2016 va plegar com a regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Sant Feliu.

Durant aquests mesos, el candidat de Cs combinarà la seva tasca de senador amb la preparació de la candidatura a les eleccions municipals del maig del 2019. En declaracions a Fetasantfeliu, afirma que "el pas al Senat em feia molta il·lusió, però la meva vida ha estat sempre el municipalisme". Al Senat, assegura que "m'ho estic passat molt bé, però és una faceta de la política desconeguda per mi. En política municipal, els acords que es prenen tenen noms i cognoms i visualitzes a quines persones afecten. En canvi, en política global, les decisions es prenen amb més distància".

Xavier Alegre va ser per primer cop candidat de Ciutadans el 2015, quan el partit va aconseguir treure per primer cop dos regidors a Sant Feliu. Però el seu passat polític a Sant Feliu ve d'abans: entre el 2003 i el 2011 va ser regidor del govern municipal en representació del PSC. A les eleccions municipals del 2011 ja va passar a ser el número 20 de la llista socialistades del 2012 forma part del partit taronja.

Alegre: "no podrà haver-hi govern si no hi ha un suport de tres grups"

Des de Ciutadans encaren les eleccions del 2019 "molt esperançats" perquè considera que "s'ha perdut una mica la por de dir que ets de Ciutadans" i això ho noten quan fan carpes al carrer: "abans havíem de sortir a repartir informació i ara la gent s'acosta molt a les carpes". Tot i que a les eleccions al Parlament que es van fer el desembre passat, Ciutadans va ser el partit més votat a Sant Feliu, Alegre manté que "les eleccions són diferents, depèn de si són municipals, autonòmiques o generals".

D'altra banda, apunta que "el fet que la persona que està actualment a l'alcaldia no es presenti dona un punt d'incertesa i obre incògnites sobre què pot passar". A més, també destaca que "hi ha diferents moviments que generen inseguretats per fer anàlisi, com el fet que torni a presentar-se VSF, el projecte de Fem Poble o si es presenta la Crida o la CUP".

Aquest mandat es va passar de quatre grups a vuit i Alegre considera que "no ha estat fàcil" i de cara al proper, el candidat de Ciutadans creu que "no podrà haver-hi govern si no hi ha un suport de tres grups, si no, serà difícil que hi hagi un govern estable".

Es dona la circumstàncies que a les eleccions del 2019 s'hi presentaran probablement quatre caps de llista que havien compartit govern municipal, tal com destaca Alegre: "tant Lourdes Borrell (candidata del PSC), com Jaume Manyoses (candidat del PDeCAT) com Juan Antonio Vázquez (el candidat que proposta la direcció de VSF, que es votarà dimecres) vam formar govern fa anys". Amb tots ells, Alegre defensa que "l'entesa personal està garantida" però deixa clar que "en cap cas tindrem res a pactar amb partits independentistes" de cara a les eleccions del 2019.

Comentaris

Pere
"Al Senat m'ho estic passant molt bé", no m'estranya cobrant i sense fer ni brot
En resposta a Pere
Ignacio Sarria Sf
4.

Ha deixat petjada a quest home al Senat? Quin serve tan extraordinari ha fet per Espanya?

Rés de rés!


  • 14
  • 16
FARAÓ ALTA MESSOPOTAMIA
3.

REGENERACIÓ política... jajajaja

  • 23
  • 25
terra i llibertat sant feliu de llobregat
2.
Ara falta el Fernández Burgui i tornem a enxegar el pla "Alegre" amb permis del Silvestre , jajajajajajaj…...
  • 26
  • 45
Pere Sant Feliu de Llobregat
1.
"Al Senat m'ho estic passant molt bé", no m'estranya cobrant i sense fer ni brot
  • 39
  • 46

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat