Parlar de l'endemà del soterrament a peu de via

Arrenquen els itineraris temàtics del procés participatiu per decidir com ha de ser Sant Feliu un cop s'hagin soterrat les vies

La primera proposta del procés participatiu sobre el soterrament arriba aquest dijous, amb un recorregut al voltant de la via del tren per debatre sobre la futura urbanització de l'espai que quedarà amb les vies soterrades. Es tracta d'un dels sis itineraris que dinamitzarà la cooperativa Raons Públiques, amb el propòsit de recollir opinions, inquietuds i peticions sobre com la ciutadania vol que sigui Sant Feliu l'endemà del soterrament.

Entre octubre i desembre es faran diferents activitats, com itineraris participacius, tallers a centres educatius o punts d'interacció mòbil. El d'aquest dijous és un dels sis itineraris participatius que s'han programat. El tema d'aquesta primera sessió serà "Identitat i memòria de Sant Feliu: connectem el passat amb el futur". Començarà a les 17.30h i es tancarà a les 19.30h a Les Tovalloles, on es farà una taula rodona sobre l'estació. 

Els itineraris es faran durant el mes d'octubre i són sessions de dues hores dinamitzades per Raons Públiques, que comptaran amb la intervenció de persones de la ciutat durant el recorregut que es farà al voltant de les vies. Se'n faran més dimarts 9, dimarts 16, dissabte 20, dimarts 23 i dimarts 27.A banda d'aquest primer, la resta de dimarts començaran a les 18.30h i els dissabtes a les 11.30h. El punt de sortida és sempre la Plaça de l'Estació. D'altra banda, a partir de la setmana que ve es posaran en marxa els punts d'interacció mòbil que anirà pels diferents barris donant informació del procés participatiu i per rebre propostes de la ciutadania. 

Aquest procés de participació es va presentar la setmana passada a l'Ajuntament. A l'acte també es va explicar que els requeriments que sorgeixen del procés s'incorporaran al plec de condicions del concurs internacional d'idees per a la transformació urbana de Sant Feliu. A partir d'aquí un jurat seleccionarà els millors projectes, que es podran votar en una consulta ciutadana el tercer diumenge de novembre de 2019.

Comentaris

Marcial Martin Caballero Sant Feliu de Llobregat
1.
Satisfacción personal, es lo menos que puedo sentir , una vez vivido y compartido el recorrido que ayer se hizo como principio de lo que han de ser las varias jornadas que se dedicaran a la participación de la ciudadanía, y que de lo que se tratara, no es otra cosa que el deseo de la ciudadanía en su totalidad, de como quiere esta, la ciudad, después de haberse realizado el Soterrament.
Conjuntamente con personal y técnicos de la empresa RAONS PUBLICAS, y un grupo de ciudadanos, partiendo de la Plaza de la Estación, iniciamos un recorrido en el que los componentes del grupo en su totalidad y a preguntas concretas de los empleados de Raons Publicas, se dieron respuestas, opiniones particulares, y solicitudes aportadas en versión,..... de como desearíamos configurar en un futuro la ciudad, en aquellos puntos y lugares donde parábamos y conversábamos al respecto.
Desde este escrito animo a los Sanfeliuenses a que participen y se corresponsabilicen en esta, la tarea, que ha predisponer y ser el futuro de nuestra ciudad, porque no tan solo es la participación, si no que cada idea o propuesta que expones, forma parte del capital intelectual, que ha de conformar, lo que ha de ser la futura ciudad de San Feliu, que no es otra cosa, que tu ciudad.. ANIMATE!!!!
  • 7
  • 6

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat