El seguici obre avui dimecres cinc dies de Festa de Tardor

El lliurament del Mocador d'Honor a Lluís Montfort i Joan Ribas 'Pipes' i el seguici seran el tret de sortida de les festes. Ahir dimarts es va inaugurar l'exposició sobre el seguici amb les il·lustracions de Mar Coronado

Tot a punt perquè Sant Feliu visqui la celebració més especial de l'any a la ciutat: la Festa de Tardor. Comencen cinc dies de celebració amb un munt d'actes per a tots els públics programats d'avui fins diumenge. La Festa arrencarà aquest dimecres al vespre: a les 19h el repic de campanes marcarà l'inici de la Festa de Tardor i tot seguit es farà la concentració de les colles del seguici amb el lliurament del Mocador d'Honor des del balcó de l'Ajuntament.

Aquest és un dels moments més emotius de la Festa perquè just després arrenca la comitiva del Mocador d'Honor, acompanyada dels ministrils, fins al Palau Falguera, des d'on es farà l'encesa de focs i des d'on comença el seguici de les colles de la ciutat. Es farà un recorregut per diferents carrers de la ciutat fins a la Plaça Lluís Companys on, a partir de dos quarts de deu començaran els balls d'entremesos de les colles.

Tret de sortida de la Festa amb un doble Mocador d'Honor

El reconeixement d'enguany es farà Lluís Montfort i Joan Ribas, conegut com el 'Pipes'.  La distinció la concedeixen els membres de la Comissió dels Mocadors d'Honor i enguany ho han fet de manera extraordinària a dues persones "pel que simbolitza la capacitat d'enteniment i de col·laboració entre persones a l'hora de fer un treball col·lectiu". La proposta del nomenament va sortir de les colles de la ciutat i la va aprovar per unanimitat la Comissió de Mocadors d'Honor. Al ple del de setembre també es va aprovar la decisió per unanimitat. Precisament al ple, el regidor de Cultura, Manel Martínez, va definir a Lluís Montfort i a 'el Pipes' com "dues persones entranyables i estimades, compromeses amb la ciutat, la cultura popular i la Festa, dels que he pogut aprendre moltes coses, però sobretot he après el valor de les persones bones, en el millor sentit de la paraula".

Lluís Montfort va ser ballador a l'esbart, durant molts anys cap de colla dels geganters, sent una de les persones que va fer possible la ciutat gegantera. Actualment s'ocupa de les sardanes i del concurs anual que s'organitza a Sant Feliu. D'altra banda, Joan Ribas 'Pipes', membre destacat de la colla de geganters de l'ACF, de la qual també va ser cap de colla, va estar implicat en la ciutat gegantera i és monitor del ball del baix de les colles geganteres del Baix Llobregat.

El lliurament del Mocador d'Honor serà al saló de plens a partir de les 19h, després del repic de campanes i de la concentraació de colles del seguici. L'entrega es farà al balcó de l'Ajuntament i tot seguit, a peu de plaça, els Mocadors d'Honor llegiran un manifest a favor de la llibertat d'expressió.

El seguici: recorregut fins a la Plaça Lluís Companys, balls d'entremesos i ball final

A les 20h la comitiva dels Mocadors d'Honor acompanyada dels Ministrils anirà fins al Palau Falguera, on a les 20h.15h es farà l'inici de focs i del seguici. Les colles faran un recorregut per diferents carrers de la ciutat fins a la plaça Lluís Companys, on a dos quarts de deu començaran els balls d'entremesos, que ballaran les colles al ritme de la música dels Ministrils, un dels actes més caracterítics de la festa santfeliuenca i un dels moments més esperats de l'any a Sant Feliu.

Tot plegat es tancarà a quarts d'onze amb el ball final, un dels moments més esperats de l'any, que ballen totes les colles i que s'obre a la ciutadania (que ha d'anar preparada per no cremar-se). La festa de dimecres continuarà a dos quarts d'una amb el segon seguici,  en què les colles tornen a actuar i el públic hi pot participar d'una manera més activa. La nit s'acabarà amb música a càrrec de Dj Sendo i Dj Surda a les 2 de la matinada. Dijous és festa local a Sant Feliu.

El seguici: un conte i una exposició

El seguici és també el protagonista d'un nou àlbum il·lustrat per ampliar la col·lecció de contes de la Festa de Tardor. L'ha il·lustrat la santfeliuenca Mar Coronado, que n'ha parlat en aquesta entrevista a Fetasantfeliu. A més, també s'estrena un conte del Drac perquè els infants el puguin pintar.

El conte es complementa amb una exposició que es va estrenar ahir dimarts a la sala d'exposicions de la planta baixa del Palau Falguera. Titulada "El nostre seguici i ball d'entremesos" fa un repàs a un dels acts clau de la Festa de Tardor i es pot visitar durant aquests dies de festes d'11h a 14h i de 18h a 20h.

Cinc dies de Festa de Tardor a Sant Feliu

El seguici és el punt de partida de cinc dies de Festa de Tardor, on participen prop d'un centenar d'entitats i associacions de la ciutat, entre les quals destaquen, entre d'altres, la Diada castellera de divendres, els cercaviles, el concert de Reggae per Xics, la nit de festa amb Calet Versions i The Flaming Shakers, el correfoc de dissabte, les festes alternatives de La Petita o les festes del carrer Joan Maragall, entre d'altres. Podeu consultar totes les activitats a l'agenda de Fetasantfeliu.

De dimecres a diumenge també hi haurà instal·lada la Fira d'atraccions al carrer Mataró, a Les Grases: dimecres de 19h a 2 i la resta de dies des de les 11.30h fins les 2h, excepte diumenge que tancarà a la mitjanit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat