Realitats complexes sense solucions fàcils

En les últimes setmanes s'ha obert el debat de la convivència i la seguretat ciutadana a Sant Feliu

En les últimes setmanes Sant Feliu està vivint diferents realitats que obren preguntes i ens fan qüestionar-nos i mirar l'actualitat des de diferents punts de vista. De fet, són situacions que passen a Sant Feliu, al Baix Llobregat, a Barcelona o moltes ciutats del món. Vivim realitats complexes que difícilment tenen solucions fàcils i unívoques.

Des de Fetasantfeliu ens hem fet ressò aquesta setmana de què suposa tenir un centre d'acollida a menors estrangers no acompanyats, com es gestiona i com es planteja la integració i la convivència, així com què passa quan aquests joves són majors d'edat. Però també ens hem fet ressò en els últims mesos sobre el repunt de robatoris a l'estiu i en els darrers dies, fets que han alarmat la població pero que també s'han fet servir per generar alarma social en dos temes bàsics: convivència i seguretat ciutadana.

L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, en parlava dimecres en un article al seu blog, on advertia que hi ha qui a través de les xarxes està intentant "generalitzar els fets, desacreditar el govern municipal per la seva inacció i atribuir a la immigració tots els problemes de la nostra ciutat". També el regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Martínez, parlava de seguretat en aquest altre article amb dades concretes sobre delictes a la ciutat.

Sant Feliu no és l'únic indret on tenen lloc aquestes situacions i on s'ha obert el debat de la convivència i la seguretat. De fet, aquesta setmana, Crític publicava també l'article de Xavier Muñoz "La inseguretat en campanya", on afirma que "per valorar si un model de seguretat ciutadana fracassa és fonamental definir quins delictes es persegueixen i com", a més de defensar que "combatre la desigualtat i fomentar la cohesió social és l’únic mecanisme apte per a reduir la delinqüència".

Amb les eleccions municipals a mig any vista (seran el 26 de maig de 2019) la guspira de la conflictivitat social pot expandir-se o apaivagar-se. N'estarem pendents.

Comentaris

Gerard Sanfeliu
1.

Apa, un article publicitari més per intentar fer callar a la ciutadania, i tapar la evident inseguretat.

No enganyeu a ningú, per molts articles que feu.

O sigui que si veiem que hi ha robatoris i agressions, no podem dir res, perquè som alarmistes???

Quins pebrots... L'Ajuntament vivint en el seu món, per variar.

  • 48
  • 17

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat