El ple d'octubre debatrà el pressupost i les ordenances fiscals per al 2019

La sessió, que es farà aquest dimarts, també debatrà dues mocions en relació a la pancarta del balcó de l'Ajuntament

El ple municipal corresponent al mes d'octubre sol sempre dels més intensos de l'any perquè s'hi debaten ordenances fiscals i normalment també el pressupost per a l'any que ve. Aquest cop es tractaran totes dues coses en la mateixa sessió, a diferència de l'any passat, en què es van aprovar les ordenances a l'octubre i els comptes al novembre. El ple també preveu aprovar la modificació puntual del PGM per ampliar usos d'una parcel·la d'equipaments per fer-hi habitatge dotacional.

L'ordre del dia inclou 28 punts, dels quals tres són mocions d'àmbit local. De fet, dues tracten sobre una mateixa qüestió però des de punts de vista diferents: ERC i Ciutadans han presentat textos en relació a la pancarta del balcó de l'Ajuntament, on actualment diu "Us volem a casa" i que la setmana passada va eliminar el llaç groc.

A debat l'últim pressupost del mandat

El ple d'aquest dijous debatrà el pressupost municipal per al 2019, així com les ordenances fiscals d'impostos i taxes i els preus públics. Tal com indica el web municipal, el govern plantejarà un pressupost de 44,3 milions d'euros, una xifra lleugerament més baixa que els 44,9 previstos inicialment per aquest any.

Els números s'explicaran al ple, on també caldrà veure si reben prou suport de l'oposició per tirar-los endavant o si cal aplicar de nou el vot de qualitat de l'alcalde, com ja va passar l'any passat i en fa tres, amb el primer pressupost del mandat. En clau econòmica i lligat amb el pressupost, també es debatran les ordenances fiscals que regulen els impostos i els preus públics.

Doble moció sobre la pancarta del balcó de l'Ajuntament

Al ple també es debatran tres mocions d'àmbit local, dues de les quals són sobre un mateix tema des de punts de vista diferents: la pancarta del balcó de l'Ajuntament. D'una banda, ERC presenta una moció que demana que la pancarta del balcó de l'Ajuntament torni a incloure el llaç groc, que es va eliminar fa una setmana i on actualment posa només "Us volem a casa". D'altra banda, Ciutadans presenta una altra moció que demana la neutralitat dels edificis municipals i l'espai públic de Sant Feliu.

L'altra moció la presenta la junta de portaveus per declarar Sant Feliu municipi feminista.

Més temes: habitatge, horts urbans i mercat de marxants

L'habitatge també serà present al ple d'octubre, perquè es tractarà l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità per ampliar usos una parcel·la actualment destinada a equipaments. Es tracta de la parcel·la situada al carrer Clementina Arderiu amb carrer Marqués de Monistrol, que es vol qualificar de sistema d'habitatge dotacional públic.

Altres qüestions que es tractaran seran l'aprovació de manera inicial la modificació reglament dels horts urbans del carrer General Manso, la reorganització del mercat de marxants, el projecte d'obres del complex esportiu Les Grases i la suspensió de llicències d'activitats d'entitats i associacions de cànnabis per redactar un document de planejament urbanístic a Sant Feliu. Podeu consultar l'ordre del dia complet al document adjunt.

El ple començarà a les 19.30h i el podeu seguir a través del minut a minut al web de Fetasantfeliu i per streaming, i també a Twitter amb l'etiqueta #plesantfeliu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat