Vázquez es presenta com a candidat: "Torno a la política perquè Veïns no és un partit"

El cap de llista de VSF considera que el govern actual representa "una etapa esgotada" i reivindica millores en polítiques d'habitatge, educació i seguretat

Veïns per Sant Feliu (VSF) accelera la cursa electoral i divendres ja va presentar de manera oficial el seu candidat a l'alcaldia, Juan Antonio Vázquez. Si fa poc més d'un mes l'exalcalde va ser escollit en una assemblea oberta com a únic candidat, divendres es va fer la posada en escena del candidat, que ja va plantejar algunes de les idees que defensarà des de VSF.

Des del primer moment, Vázquez no va obviar el seu pas per la política com a regidor del PSC i com a alcalde de la ciutat durant prop de vuit anys, fins el 2010. “Un dels motius pels quals torno a la política és precisament perquè VSF no és un partit polític”, va afirmar. Si bé va afegir que “els partits són necessaris” també va defensar que “últimament hi ha un distanciament important entre la ciutadania i els partits polítics”. Per això considera que VSF està més allunyat del món partidista. A més, va assegurar que manté "intacta" la "il·lusió per seguir treballant per la ciutat". I fer-ho amb VSF "és un honor perquè els reconec una dedicació que no he vist en molt temps en gaires partits".

Vázquez va fer referència a la batalla de l'IBI vinculada a la campanya de VSF de fa quatre anys i a l'acord de fa tres anys “que ha fet que la fiscalitat no creixi”. A més, va aplaudir la feina feta des de l'oposició de VSF “reflectint els problemes immediats i propers que transmet la gent”. Tot i això, va deixar clara la voluntat de governar perquè “des de l'oposició no es pot fer tot allò que es vol, per això és fonamental tenir presència i influir en el govern”.

Vázquez considera que el govern actual és "una etapa esgotada"

El candidat de VSF es va referir al govern actual com “una etapa esgotada”. D'una banda, pel final del mandat de Jordi San José i, de l'altra, “perquè ha estat un govern més de cara a la imatge que a la resolució de problemes locals, no han sabut avançar-se a problemes de la ciutat”. En aquest sentit, va criticar que en la concentració organitzada fa dues setmanes per reivindicar una sanitat pública de qualitat membres del govern s'afegissin al capdavant de la pancarta “però no tinguin previst on ubicaran el futur ambulatori, perquè no es fa d'avui per demà”.

Vázquez va plantejar altres problemàtiques a tenir en compte els propers anys, com en educació: “la piràmide d'edat està canviant, ara hi ha més alumnes a Secundària que no els que han de començar P3. Cal abordar aquesta situació”. D'altra banda, pel que fa a habitatge, va assegurar que Sant Feliu "té un problema i el govern ha fet un pla d'habitatge, però no ha fet ni un sol pis, en polítiques d'habitatge tenen un suspès absolut". Davant d'això, va afirmar que en les properes setmanes farien propostes concretes sobre aquesta qüestió. I es va referir també al repte del soterrament, traient pit de quan ell va formar part del govern de Sant Feliu perquè "es va fer un projecte encara vigent".

Vázquez defensa que "la seguretat és fonamental" però fa una crida a la calma i a "no barrejar coses"

En el seu discurs, també va fer al·lusió a la polèmica dels últims dies relacionada amb la seguretat ciutadana. Per Vázquez "es tracta d'un tema delicat, perquè s'han barrejat coses" i va criticar que el govern municipal "ha reaccionat tard". El candidat de VSF va afirmar que "la seguretat és un tema fonamental", va apuntar que "a l'esquerra li fa cert pànic parlar-ne, també per "bonisme" i va retreure que "en els últims anys hem tingut menys agents de Policia Local dels que hauria calgut"

Tot i això, va afirmar que "s'ha de ser prou fred per distingir els diferents problemes" i va fer "una crida a la calma". Vázquez va assegurar que "el centre d'acollida de menors no acompanyats no és el problema. Pot ser algun dels gairebé cinquanta ha tingut un comportament no adequat, però el govern no ha sabut reaccionar quan calia". Per l'exalcalde, "és una situació de fons: falta Policia Local i una atenció no del tot correcta als menors, el centre ha de continuar a Sant Feliu però d'una altra manera".

Joan Grisó, exregidor del PSC, dona suport a Vázquez i a VSF 

A més, abans de la intervenció de Juan Antonio Vázquez, també van pujar dalt de l'escenari les persones que formen part de l'actual equip directiu de VSF, explicant els motius pels quals formen part del grup. Un d'ells va ser l'actual portaveu de VSF, Silvestre Gilaberte, que va descriure Vázquez com "algú amb rigor, criteri i coneixement".

També va intervenir Joan Grisó, que va ser regidor socialista durant l'etapa de Vázquez i fins l'any 2014. Grisó va lloar "la capacitat de lideratge de Vázquez, marca la diferència" i recordant el temps en què van comartir govern: "es va fer una transformació de la ciutat espectacular, perquè vam fer una feinada. Ara tenim un repte impressionant per davant i s'ha de reforçar pq el lideratge que es posi al govern contribueixi al desenvolupament". A més, va posar un punt personal a la presentació definint el cap de llista de VSF "com una persona tímida, a mi mai m'ha fet dos petons, però això no treu que sigui la persona adequada per encapçalar el lideratge per Sant Feliu", va afirmar.

A la presentació hi van assistir prop d'unes 200 persones, que després van continuar a la Sala Ibèria amb un sopar en què cadascú havia portat alguna cosa i per fomentar un moment de xerrada informal. L'acte es va tancar amb un sopar en què cadascú portava alguna cosa i després va mantenir un to més distès amb música i ball.

Comentaris

Roc Feliu Sant Feliu
4.

la gent que recordem els seu pas per l'ajuntament, sobre tot els seus últims anys, i el seu posterior pas com president de la Unió Coral i l'empantanada que va deixar als dos llocs no crec que ens creiem res que vingui d'aquest personatge.

  • 19
  • 7
Rantamplán Pipican Olorda
3.

Si lo buscáis en el diccionario, en la definición de "Carisma" aparece una foto del señor Juan Antonio Vázquez para ilustrarla...
Like si crees que es el alter ego santfeliuenc del director Skinner.

  • 3
  • 8
Oleguer Sant Feliu de Llobregat
2.
Molt curiós que Vázquez digui que torna a la política perquè Veïns no és un partit. Sobre tot després que el seu partit de sempre, el PSOE, no li acceptés la seva recent oferta de tornar-hi. I perquè si alguna cosa ha estat Vázquez al llarg de tota la seva vida política és ser un home de partit. Un polític que, quan ha tingut poder, ha pres sistemàticament les seves decisions en funció dels interessos del seu partit i, molts cops, per damunt dels de la ciutat.
Vázquez torna a la política perquè simplement no sap fer res més. Al llarg de molts anys ha anat forjant una experiència i unes habilitats polítiques innegables, que l’han fet destacar entre els seus. Algú dirà que no era gaire difícil, però certament ha estat així i cal reconèixer-li. Però la peculiaritat de Vázquez és que combina les destreses de l’ofici de polític amb una patològica misantropia que l’aïlla de tothom. Després d’un breu període de treball, acaba profundament barallat amb tot ésser vivent. Amb els seus enemics i els seus amics. L’aïllament acaba sent sempre el seu essencial i fatídic destí. I llavors és quan apareix el pitjor Vázquez...
Quan tardarà a barallar-se amb el seu ara amic i abans radical enemic Silvestre? Al temps.
  • 23
  • 6
Carles Sant Feliu
1.

prop de 200 persones, va home va, si això no ho aconsegueixen els partits tradicionals... ni portant a la plana major...

  • 24
  • 10

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat