Reunió entre Ajuntament i el conseller d'Afers Socials per coordinar esforços en l'atenció als MENA

Alcalde i regidors es van reunir amb Chakir el Homrani, la Secretària d'Infància, Georgina Oliva

Reunió entre Generalitat i Ajuntament per coordinar esforços en l'atenció als menors estrangers no acompanyats (MENA). La trobada es va fer aquest dimecres i hi van participar, d'una banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i la Secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, i de l'altra, l'alcalde de la ciutat, Jordi San José, el regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Martínez, la regidora de Solidaritat i Cooperació, Lourdes Borrell, i el portaveu d'ERC, Oriol Bossa.

Segons ha informat l'Ajuntament en nota de premsa, en la reunió l'Ajuntament va reiterar la voluntat de col·laboració amb la Generalitat en l'atenció als menors no acompanyats que arriben a Catalunya, i la necessitat que formi part del bon funcionament de la vida de la ciutat. Segons la nota de premsa, el conseller el Homrani va coincidir en què el fenomen s'ha d'abordar amb la implicació activa dels governs locals i va agraïr a implicació de l'Ajuntament en la necessitat de donar resposta a l'arribada i integració de menors sense referents familiars a Catalunya.

Sant Feliu compta des del desembre amb el Centre Mirabolà, de primera assistència a menors estrangers no acompanyats. A la reuió es va parlar de la millora de l'atenció als menors que hi arriben alhora que la vinculació del centre i dels menors acollits a Sant Feliu. Segons informa l'Ajuntament en nota de premsa, l'alcalde i el conseller van coincidir en que facilitar la vinculació dels adolescents i joves a les entitats i la vida comunitària de Sant Feliu afavoreix el seu procés d'integració i la cohesió social de la ciutat.

El conseller Chakir el Homrani va anunciar també una visita aviat a Sant Feliu, per explicar als diferents portaveus les perspectives de treball de la conselleria d'Afers Socials i Famílies.

Comentaris

Ignasi Riudellops
1.

Ni propostes concretes de seguretat, ni admetre els casos concrets de fets delictius per part dels MENA, ni cas als veïns afectats pels incidents (musica alta, masclisme envers les alumnes dels Padres, fumar porros...).

En San José fotent-li el mort a la Generalitat... molt responsable.

  • 14
  • 11

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat