La demanda de més seguretat irromp a Sant Feliu amb ressò electoral i oposició antifeixista

Dues concentracions creuades ahir diumenge: una per reclamar seguretat i més policia, i una altra de resposta convocada per la Plataforma Antiracista i Antifeixista. A la de seguretat hi va participar el partit d'ultradreta Plataforma per Catalunya

El debat de la seguretat ciutadana irromp amb força a Sant Feliu. Un tema que no només afecta Sant Feliu sinó que cada cop veiem com el factor de la seguretat entra en l'agenda política, ja sigui en clau de municipis, arreu d'Europa o a la resta del món. No és nou i probablement en sentirem a parlar en molts pobles i ciutats de cara a les eleccions municipals que es faran a finals de maig de l'any que ve. I no només a Sant Feliu, sinó que el fenomen és global, tal com comentava fa uns dies en aquest article a Crític Xavier Muñoz, on plantejava qüestions com la percepció sobre inseguretat ciutdana, o les tendències de les dretes i les esquerres a fer-hi front. I on afirmava "combatre la desigualtat i fomentar la cohesió social és l’únic mecanisme apte per a reduir la delinqüència".

Arran dels últims robatoris a Sant Feliu, el neguit per la seguretat ciutadana es va manifestar ahir en forma de concentració de protesta. Prop de dos centenars de persones van concentrar-se per davant l'Ajuntament per reivindicar "seguretat", "policia" i "menys delinqüència". A la concentració s'hi va sumar una delegació del partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC), amb un dels coodinadors del partit a primera fila. Com a concentració de resposta, a l'altre cantó de la plaça, la Plataforma Antifeixista i Antiracista de Sant Feliu va organitzar un esmorzar antiracista, on van participar més d'un centenar de persones. Durant la concentració, van cridar consignes com "el feixisme no és convivència" i "el feixisme no és seguretat".

Càntics demanant "més policies", "seguretat i dignitat"

La concentració d'ahir va reunir uns dos centenars de persones que han reclamat "solucions", "respostes" i "més policia" a Sant Feliu. Persones d'edats diferents es van concentrar sota el lema "Volem seguretat. Volem civisme. És una prioritat", que es podia llegir a l'única pancarta que hi havia a la concentració d'ahir. Un reclam que també es va expressar a través de diferents càntics, com "seguretat i dignitat", "Sant Feliu és de tots", "més policia, menys delinqüència", "volem respostes" o "no som racistes, volem seguretat".

Una de les assistents a la concentració, veïna de Sant Feliu, explicava que el reclam principal és "que hi hagi més policies vigilant" i afegia també que "no som racistes, volem gent d'on sigui però gent bona, som gent pacífica, només volem més seguretat". També un altre veí de Sant Feliu present a la manifestació subratllava la demanda "d'incrementar la presència policial per donar més seguretat" alhora que "millorar la coordinació entre cossos policials".

La convocatòria d'aquesta concentració es va organitzar a través de les xarxes socials durant les últimes setmanes arran dels últims robatoris i del neguit veïnal. Cap partit o entitat s'erigia com a organitzadora de la concentració i les diferents persones preguntades responien que s'havia convocat "de manera espontània". A banda dels càntics durant la concentració, una veïna va llegir un text on expressava sentir "por i inseguretat, no ens sentim segurs al carrer ni al parc" i reclamava "més mesures de seguretat, no només per nosaltres, també pels immigrants que viuen a Sant Feliu i poden ser atacats".

Plataforma per Catalunya, entre els manifestants

L'extrema dreta sol aprofitar en general el debat de la inseguretat per promoure el seu discurs. També va ser així amb la concentració d'ahir a Sant Feliu: el partit xenòfob Plataforma per Catalunya (PxC) va difondre en un tuit dissabte la convocatòria de la manifestació a Sant Feliu informant que una delegació del partit hi seria.

No es va veure cap cartell de Plataforma per Catalunya, però sí que hi va ser Jordi de la Fuente, coordinador de PxC al Vendrell, que va participar de manera activa a la protesta, a primera fila i al costat de la pancarta, i promocent diferents càntics reclamant seguretat a través d'un megàfon. Tant ell com PxC es van fer ressò ahir a Twitter de la seva participació a la concentració de Sant Feliu.

D'altra banda, en alguns moments de la concentració també hi va haver algun manifestant que va alçar el braç fent la salutació feixista.

Esmorzar antiracista de resposta a la concentració

Com a resposta a aquesta concentració, la Plataforma Antifeixista i Antiracista de Sant Feliu va convocar ahir diumenge un esmorzar antiracista a la mateixa Plaça de la Vila. Segons expliquen des d'aquesta plataforma, la concentració es va organitzar "en veure que es vinculaven persones d'una comunitat concreta en qüestions de seguretat, s'està estigmatitzant tota una comunitat per casos puntuals". L'objectiu era "evidenciar que els drets i la seguretat a què apel·len ha de ser per a tots i totes, i no només per una part de la població, no podem posar un col·lectiu al centre de la mirada".

Situats a l'altre extrem de la plaça de la Vila, davant l'església, al llarg del matí s'hi van sumar al llarg del matí prop de dos centenars de persones, entre les quals hi havia persones vinculades amb diferents formacions d'esquerres de la ciutat. A les 11 van començar amb l'esmorzar i a partir de les 12 es van posar mirant cap a l'altra concentració, amb una pancarta on s'hi llegia "Drets humans per a totes", fent càntics dirigits a l'altra concentració i afirmant que "el feixisme no es convivència", "fora feixistes dels nostres barris", "el feixisme no és seguretat" i "el feixisme avança si no se'l combat".

Presència de representants polítics a les concentracions

L'element de la seguretat tindrà el seu espai durant la campanya electoral de les properes eleccions municipals i probablement per això ahir a la Plaça de la Vila es van deixar veure diferents represnetants polítics de Sant Feliu. Regidors com Elisabet Ortega, del PP, Silvestre Gilaberte, de VSF o el senador de Cs i cap de llista a les properes eleccions Xavier Alegre van fer acte de presència a la concentració que demanava seguretat. Tots ells van explicar que s'hi havien acostat com a "observadors" i "per escoltar la gent".

També l'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, es va acostar a la concentració, tot i que va ser rebut amb xiulades. San José ha explicat que volia parlar amb els veïns per intentar formar una comissió per dialogar. Els manifestants van cridar-li "fora" i "dimissió" i va marxar de la concentració. Tot i això, va acordar amb un interlocutor que es reunirien properament.

Abans que comencés la manifestació, també s'havia acostat a l'esmorzar antifeixista, per on van passar també els regidors d'ICV-EUiA Manel Martínez i Lídia Muñoz. D'altra banda, el regidor no adscrit Luis Serrano i candidat de Fem Poble també va sumar-se a la concentració antifeixista.

Fort desplegament policial i concentracions sense incidents

El desplegament policial era evident des de primera hora del matí, amb tres fugonetes dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local i més d'una dotzena d'agents repartits per diferents punts de la Plaça de la Vila. Segons Manel Martínez, regidor de Seguretat Ciutadana, el dispostiu l'organtizaven els Mossos d'Esquadra, coordinats amb la Policia Local i buscava "evitar enfrontaments entre els diferents grups".

Per això, es va dividir la plaça en dues parts amb una filera de tanques. Durant les concentracions no hi va haver cap incident, més enllà de càntics creuats entre un i altre grup o les xiulades a l'alcalde. Al final de la concentració, des de davant de l'Ajuntament es va ensenyar la pancarta que demanava "més seguretat i convivència" a l'altre cantó de la plaça, mentre cridaven "fora, fora" a la concentració antifeixista.

Tot plegat es va tancar a la una del migdia, al cap d'una hora d'haver començat, i es va acabar dient que la setmana que ve es farà una reunió veïnal amb l'alcalde i a partir d'aquí es decidirà si es tornen a fer més concentracions en diumenge al migdia. També la convocatòria antiracista es va desfer cap a un quart de dues, un cop es va acabar l'altra concentració. Des de la Plataforma Antiracista afirmen que es plantegen "seguir treballant per una ciutat antiracista i antifeixista" i no descarten fer més accions reivindicatives.

 

NOTA: Fotos de Marc Rius.

Comentaris

Elisabet Ortega Sant Feliu de Llobregat
6.
En los comentarios del post que habéis publicado en Facebook os he dejado colgado un vídeo donde se comprueba que en ningún momento se hizo ningún saludo fascista, así que solicito que corrijáis el artículo. La concentración fue en todo momento pacífica, cívica y apolítica. Fueron vecinos de todo tipo e ideologías juntos pidiendo más seguridad en las calles.
  • 14
  • 28
Guillem Agulló
Molts hem vist fotos del Sr. Marcial Martin fent el "escratxe" a les portes de Catalunya Radio, i també molts l'hem escoltat cridant en els Plens.
Evidenment que tots volem seguretat a Sant Feliu, però quina casualitat que només és manifestin quan hi ha magrebins o d'origen magrebí ( diumenge, o fa dos estius per el trasllat de la mesquita ) implicats.
O potser no és casualitat veïent que sempre hi és darrera PXC ( partit racista i feixista ).
Els anys 80 i 90 a moltes poblaciobs catalanes ( Sant Feliu també) hi havia un munt d'atracaments, molts més que no pas ara.
Però clar com que els "quinquis" no eren d'origen magrebí ningú és manifestava.
En resposta a Guillem Agulló
carolina barcelona
5.

bon dia, únicament volia escriure aquest comentari per aclarir unes quantes coses que he llegit per aqui.
en primer lloc, porto quatre anys vivint a sant feliu de llobregat, mai, repeteixo, mai, he vist el que venim veient els veïns d'aqui des de fa 6 o 7 mesos enrere ...
He de dir que no he participat mai en cap manifestació homòfoba, xenòfoba ni res per l'estil, és mes, tinc en la meva família a un cunyat de republica dominicana i gràcies a ell, 2 nebodes mulates meravelloses.

dic això, perquè aquest diumenge, els nostres veïns i jo vam voler exigir respostes al nostre alcalde per exigir més seguretat per al nostre poble, ia canvi, se'ns titlla d'extrema dreta, homòfobs, racistes i totes les tonteries que se'ls venia al cap. ..
no va ser una manifestació política, ja que al costat meu tenia gent amb el llacet groc, i la veritat jo no estic d'acord, encara que ho respecte.
tampoc vaig estar a la manifestació en contra de l'ermita, ja que fins ara hem pogut viure tranquil·lament sense tenir por a sortir al carrer, però a la de diumenge no vaig poder quedar-me a casa de braços creuats

fa un mes, van entrar a robar a casa del meu germà, 1800 €, tablet i ordinador portàtil li van desaparèixer mentre dormia amb la seva dona tranquil·lament, i com el, hi ha moltíssims ...
gent gran tirada a terra o amb esquinços als canells per intentar robar-los el poc que tinguin o portin a sobre, noies joves assetjades de camí a casa ... i el pitjor és que els és igual utilitzar la violència, i sinó que es hi preguntin al firaire que acabo a l'hospital en estat greu quan l'únic que estava fent era estar en el seu lloc de treball..

i quan veus aquestes coses, i et dirigeixes a la policia per preguntar que és el que passa als nostres carrers, la resposta d'ells és que no poden fer res més, que estan lligats de peus i mans per l'alcalde.
per això els veïns vam ser aquest diumenge a exigir respostes, i l'únic que va fer l'alcalde va ser somriure a tots els veïns als quals li havien robat i dir-racistes i xenòfobs per reclamar més seguretat per als nostres fills i gent gran.
ja sabem que el està molt còmode des del seu despatx, però que recordi que ahi esta gràcies al seu poble que l'han votat, així que per a les properes eleccions que no gasti diners en propaganda electoral, perquè prefereixo votar a una altra persona que defensi els interessos de tot el poble i no només el d'uns quants o el dels seus propis interessos.

-PER UN POBLE SENSE DELINQÜÈNCIA-
  • 25
  • 17
Marcial Martin Caballero
He llegado a las 11:50.- horas a la Plaza de la Vila acompañado de un familiar con la idea de asistir a la concentración que ha sido convocada con la idea de reivindicar como consecuencia de los acontecimientos acaecidos en nuestra ciudad, esto es, Reivindicar por medio de la concentración mayor seguridad tanto en la calles de la ciudad, como en los domicilios, así como en un conjunto global.
Se ha de considerar que la seguridad ciudadana, forma parte de los derechos inalienables de que deben gozar los ciudadanos.
Cual ha sido mi sorpresa al observar que dentro del recinto de la Plaza de la Vila, no es solo una manifestación la que puedo presenciar, sino dos manifestaciones o concentraciones, intentado saber qué es lo que está sucediendo, invito al familiar que me acompaña a que se dirija a la concentración que está situada enfrente de la fachada de la Casa la Vila, quedándome en la mitad de la Plaza en una de las fachadas de esta, observando todo mi entorno y lo que allí estaba sucediendo, en particular aquella concentración que estaba cercana a la fachada de la Catedral, que por cierto estaba en la plaza concentrada en situación de ilegalidad(no tenían permiso para estar concentrados), todo y así se mantuvieron en el lugar , estos iban provistos de una pancarta en la que se hacía alusión a Derechos Humanos y firmada esta por grupos antifascistas, es posible que para otras ocasiones esta pancarta hiciera justicia, pero en esta en particular no había motivo ni razón el exponerla con este texto. (Continuo para que no se pierda el hilo de que era una concentración que no se ceñía con su presencia a la legalidad, en unas palabras estaba en situación de ilegalidad.)Su objetivo consistía en intentar por todos los medios posibles alterar el buen orden, creando una contra manifestación.
La otra concentración, aquella que estaba delante de la fachada de la Casa la Vila, exhibían una pancarta en el que su rotulación hacía alusión especifica y concreta del motivo que les llevaba a estar presente en la concentración, haciendo alusión esta, en su texto, a la necesaria seguridad que necesitamos todos los ciudadanos,VOLEM SEGURETAT--VOLEM CIVISME, tanto en las calles como en nuestros domicilios, la pancarta no hacía alusión en ningún párrafo a actitudes xenófobas y discriminatorias, recordando eso si por megafonía la necesidad de seguridad que requerimos los ciudadanos, haciendo un llamamiento a los poderes públicos, para que tomen conciencia de la realidad de inseguridad existente, y pongan solución y medios para resolverlo.
En contrapartida la concentración existente frente la catedral. No cesaban de insultar a la otra concentración con eslóganes que apunto a continuación, tales como: “ FORA FAIXISTES DELS NOSTRE BARRIS “ estos dirigidos a ciudadanos de San Feliu, que el que menos lleva cuarenta años como ciudadano de San Feliu, sin antecedentes penales, y además pagando religiosamente los impuestos que les son solicitados por las correspondientes administraciones, es como mínimo de desvergüenza supina, el que a estos ciudadanos los inviten a salir de sus barrios y de su ciudad,( no me cabe la menor duda que si pudieran los echarían fuera de la ciudad) habiendo estos demostrado al menos por lo que pude apreciar en la concentración, un civismo y respeto digno de elogio, supongo y así lo creo, que igual, en el resto de sus vidas. Como se puede soportar, que teniendo a un familiar así como amigos y vecinos en la concentración de aquellos que solicitaban mayor seguridad, estos sean insultados con frases como las expresadas, solo puedo entenderlo el comportamiento de aquellos que estaban al lado de la Catedral, como incívico y poco respetuoso, si hubiere que catalogar su comportamiento, sin lugar a dudas, son merecedores de tarjeta amarilla, algunos incluso la roja directa. Al final todo ha vuelto a la normalidad, pero manifiesto que por una parte, y solo una parte……, por unos instantes en la Plaza la Vila he podido vivir y sufrir la insolidaridad y la ruptura de la convivencia en nuestra ciudad.
Otra frase: “VOSALTRES FAIXISTAS, SOUS AL TERRORISTAS”, por un momento cuando la escuche, quede sorprendido…..y no tuve por menos que pensar que a esta gente se les había ido la cabeza, pensé en el familiar que estaba en la manifestación, y en todos aquellos que pacíficamente se habían concentrado, vuelvo a reiterar, solicitar de los poderes públicos locales mayor seguridad en la calle y en sus domicilios.
La decadencia máxima por parte de la concentración lado catedral, ha llegado cuando estas frases que he mencionado, han sido expuestas y repetidas a grito limpio al menos diez veces a lo largo de la mañana.
Como ciudadano de San Feliu he de comunicar que salgo de la Plaza de la Vila una vez acabada
La concentración triste y desangelado, observar como los valores democráticos y de convivencia, aquellos que tanto he luchado toda mi vida, , se han visto maltratados y porque no decir violados, por un grupo de personas, que disculpo!!, pero que también es cierto, no han estado a la altura que se exige, a todos aquellos que tienen la obligación de mantener su compostura, razones……….. Porque forman parte integrante de una sociedad, y esto les obliga a ser educados, respetuosos, y correctos para con sus iguales.
Espero y así deseo que todos aquellos que tienen competencias en seguridad, posibiliten que el orden en las calles sea un hecho real, tomen nota de lo sucedido esta mañana en la Plaza de la Vila, y por supuesto tomen las medidas necesarias de ley y de justicia, para que estos acontecimientos no vuelvan a repetirse.
En resposta a Marcial Martin Caballero
Guillem Agulló Sant Feliu
4.
Molts hem vist fotos del Sr. Marcial Martin fent el "escratxe" a les portes de Catalunya Radio, i també molts l'hem escoltat cridant en els Plens.
Evidenment que tots volem seguretat a Sant Feliu, però quina casualitat que només és manifestin quan hi ha magrebins o d'origen magrebí ( diumenge, o fa dos estius per el trasllat de la mesquita ) implicats.
O potser no és casualitat veïent que sempre hi és darrera PXC ( partit racista i feixista ).
Els anys 80 i 90 a moltes poblaciobs catalanes ( Sant Feliu també) hi havia un munt d'atracaments, molts més que no pas ara.
Però clar com que els "quinquis" no eren d'origen magrebí ningú és manifestava.
  • 27
  • 13
Marcial Martin Caballero
He llegado a las 11:50.- horas a la Plaza de la Vila acompañado de un familiar con la idea de asistir a la concentración que ha sido convocada con la idea de reivindicar como consecuencia de los acontecimientos acaecidos en nuestra ciudad, esto es, Reivindicar por medio de la concentración mayor seguridad tanto en la calles de la ciudad, como en los domicilios, así como en un conjunto global.
Se ha de considerar que la seguridad ciudadana, forma parte de los derechos inalienables de que deben gozar los ciudadanos.
Cual ha sido mi sorpresa al observar que dentro del recinto de la Plaza de la Vila, no es solo una manifestación la que puedo presenciar, sino dos manifestaciones o concentraciones, intentado saber qué es lo que está sucediendo, invito al familiar que me acompaña a que se dirija a la concentración que está situada enfrente de la fachada de la Casa la Vila, quedándome en la mitad de la Plaza en una de las fachadas de esta, observando todo mi entorno y lo que allí estaba sucediendo, en particular aquella concentración que estaba cercana a la fachada de la Catedral, que por cierto estaba en la plaza concentrada en situación de ilegalidad(no tenían permiso para estar concentrados), todo y así se mantuvieron en el lugar , estos iban provistos de una pancarta en la que se hacía alusión a Derechos Humanos y firmada esta por grupos antifascistas, es posible que para otras ocasiones esta pancarta hiciera justicia, pero en esta en particular no había motivo ni razón el exponerla con este texto. (Continuo para que no se pierda el hilo de que era una concentración que no se ceñía con su presencia a la legalidad, en unas palabras estaba en situación de ilegalidad.)Su objetivo consistía en intentar por todos los medios posibles alterar el buen orden, creando una contra manifestación.
La otra concentración, aquella que estaba delante de la fachada de la Casa la Vila, exhibían una pancarta en el que su rotulación hacía alusión especifica y concreta del motivo que les llevaba a estar presente en la concentración, haciendo alusión esta, en su texto, a la necesaria seguridad que necesitamos todos los ciudadanos,VOLEM SEGURETAT--VOLEM CIVISME, tanto en las calles como en nuestros domicilios, la pancarta no hacía alusión en ningún párrafo a actitudes xenófobas y discriminatorias, recordando eso si por megafonía la necesidad de seguridad que requerimos los ciudadanos, haciendo un llamamiento a los poderes públicos, para que tomen conciencia de la realidad de inseguridad existente, y pongan solución y medios para resolverlo.
En contrapartida la concentración existente frente la catedral. No cesaban de insultar a la otra concentración con eslóganes que apunto a continuación, tales como: “ FORA FAIXISTES DELS NOSTRE BARRIS “ estos dirigidos a ciudadanos de San Feliu, que el que menos lleva cuarenta años como ciudadano de San Feliu, sin antecedentes penales, y además pagando religiosamente los impuestos que les son solicitados por las correspondientes administraciones, es como mínimo de desvergüenza supina, el que a estos ciudadanos los inviten a salir de sus barrios y de su ciudad,( no me cabe la menor duda que si pudieran los echarían fuera de la ciudad) habiendo estos demostrado al menos por lo que pude apreciar en la concentración, un civismo y respeto digno de elogio, supongo y así lo creo, que igual, en el resto de sus vidas. Como se puede soportar, que teniendo a un familiar así como amigos y vecinos en la concentración de aquellos que solicitaban mayor seguridad, estos sean insultados con frases como las expresadas, solo puedo entenderlo el comportamiento de aquellos que estaban al lado de la Catedral, como incívico y poco respetuoso, si hubiere que catalogar su comportamiento, sin lugar a dudas, son merecedores de tarjeta amarilla, algunos incluso la roja directa. Al final todo ha vuelto a la normalidad, pero manifiesto que por una parte, y solo una parte……, por unos instantes en la Plaza la Vila he podido vivir y sufrir la insolidaridad y la ruptura de la convivencia en nuestra ciudad.
Otra frase: “VOSALTRES FAIXISTAS, SOUS AL TERRORISTAS”, por un momento cuando la escuche, quede sorprendido…..y no tuve por menos que pensar que a esta gente se les había ido la cabeza, pensé en el familiar que estaba en la manifestación, y en todos aquellos que pacíficamente se habían concentrado, vuelvo a reiterar, solicitar de los poderes públicos locales mayor seguridad en la calle y en sus domicilios.
La decadencia máxima por parte de la concentración lado catedral, ha llegado cuando estas frases que he mencionado, han sido expuestas y repetidas a grito limpio al menos diez veces a lo largo de la mañana.
Como ciudadano de San Feliu he de comunicar que salgo de la Plaza de la Vila una vez acabada
La concentración triste y desangelado, observar como los valores democráticos y de convivencia, aquellos que tanto he luchado toda mi vida, , se han visto maltratados y porque no decir violados, por un grupo de personas, que disculpo!!, pero que también es cierto, no han estado a la altura que se exige, a todos aquellos que tienen la obligación de mantener su compostura, razones……….. Porque forman parte integrante de una sociedad, y esto les obliga a ser educados, respetuosos, y correctos para con sus iguales.
Espero y así deseo que todos aquellos que tienen competencias en seguridad, posibiliten que el orden en las calles sea un hecho real, tomen nota de lo sucedido esta mañana en la Plaza de la Vila, y por supuesto tomen las medidas necesarias de ley y de justicia, para que estos acontecimientos no vuelvan a repetirse.
En resposta a Marcial Martin Caballero
terra i llibertat sant feliu de llobregat
3.

Vosté es el que fa "escraches" a les portes de Catalunya Raio contra Monica Terribas al costat de grups feixistes tal com ahir va passar.Avui mateix PxC ha difós un video amb imatges de la concentració d´ahir apropiant-se l´acte i que a més a més s´els hi va donar la paraula..

  • 32
  • 11
Marcial Martin Caballero Sant Feliu de Llobregat
2.
He llegado a las 11:50.- horas a la Plaza de la Vila acompañado de un familiar con la idea de asistir a la concentración que ha sido convocada con la idea de reivindicar como consecuencia de los acontecimientos acaecidos en nuestra ciudad, esto es, Reivindicar por medio de la concentración mayor seguridad tanto en la calles de la ciudad, como en los domicilios, así como en un conjunto global.
Se ha de considerar que la seguridad ciudadana, forma parte de los derechos inalienables de que deben gozar los ciudadanos.
Cual ha sido mi sorpresa al observar que dentro del recinto de la Plaza de la Vila, no es solo una manifestación la que puedo presenciar, sino dos manifestaciones o concentraciones, intentado saber qué es lo que está sucediendo, invito al familiar que me acompaña a que se dirija a la concentración que está situada enfrente de la fachada de la Casa la Vila, quedándome en la mitad de la Plaza en una de las fachadas de esta, observando todo mi entorno y lo que allí estaba sucediendo, en particular aquella concentración que estaba cercana a la fachada de la Catedral, que por cierto estaba en la plaza concentrada en situación de ilegalidad(no tenían permiso para estar concentrados), todo y así se mantuvieron en el lugar , estos iban provistos de una pancarta en la que se hacía alusión a Derechos Humanos y firmada esta por grupos antifascistas, es posible que para otras ocasiones esta pancarta hiciera justicia, pero en esta en particular no había motivo ni razón el exponerla con este texto. (Continuo para que no se pierda el hilo de que era una concentración que no se ceñía con su presencia a la legalidad, en unas palabras estaba en situación de ilegalidad.)Su objetivo consistía en intentar por todos los medios posibles alterar el buen orden, creando una contra manifestación.
La otra concentración, aquella que estaba delante de la fachada de la Casa la Vila, exhibían una pancarta en el que su rotulación hacía alusión especifica y concreta del motivo que les llevaba a estar presente en la concentración, haciendo alusión esta, en su texto, a la necesaria seguridad que necesitamos todos los ciudadanos,VOLEM SEGURETAT--VOLEM CIVISME, tanto en las calles como en nuestros domicilios, la pancarta no hacía alusión en ningún párrafo a actitudes xenófobas y discriminatorias, recordando eso si por megafonía la necesidad de seguridad que requerimos los ciudadanos, haciendo un llamamiento a los poderes públicos, para que tomen conciencia de la realidad de inseguridad existente, y pongan solución y medios para resolverlo.
En contrapartida la concentración existente frente la catedral. No cesaban de insultar a la otra concentración con eslóganes que apunto a continuación, tales como: “ FORA FAIXISTES DELS NOSTRE BARRIS “ estos dirigidos a ciudadanos de San Feliu, que el que menos lleva cuarenta años como ciudadano de San Feliu, sin antecedentes penales, y además pagando religiosamente los impuestos que les son solicitados por las correspondientes administraciones, es como mínimo de desvergüenza supina, el que a estos ciudadanos los inviten a salir de sus barrios y de su ciudad,( no me cabe la menor duda que si pudieran los echarían fuera de la ciudad) habiendo estos demostrado al menos por lo que pude apreciar en la concentración, un civismo y respeto digno de elogio, supongo y así lo creo, que igual, en el resto de sus vidas. Como se puede soportar, que teniendo a un familiar así como amigos y vecinos en la concentración de aquellos que solicitaban mayor seguridad, estos sean insultados con frases como las expresadas, solo puedo entenderlo el comportamiento de aquellos que estaban al lado de la Catedral, como incívico y poco respetuoso, si hubiere que catalogar su comportamiento, sin lugar a dudas, son merecedores de tarjeta amarilla, algunos incluso la roja directa. Al final todo ha vuelto a la normalidad, pero manifiesto que por una parte, y solo una parte……, por unos instantes en la Plaza la Vila he podido vivir y sufrir la insolidaridad y la ruptura de la convivencia en nuestra ciudad.
Otra frase: “VOSALTRES FAIXISTAS, SOUS AL TERRORISTAS”, por un momento cuando la escuche, quede sorprendido…..y no tuve por menos que pensar que a esta gente se les había ido la cabeza, pensé en el familiar que estaba en la manifestación, y en todos aquellos que pacíficamente se habían concentrado, vuelvo a reiterar, solicitar de los poderes públicos locales mayor seguridad en la calle y en sus domicilios.
La decadencia máxima por parte de la concentración lado catedral, ha llegado cuando estas frases que he mencionado, han sido expuestas y repetidas a grito limpio al menos diez veces a lo largo de la mañana.
Como ciudadano de San Feliu he de comunicar que salgo de la Plaza de la Vila una vez acabada
La concentración triste y desangelado, observar como los valores democráticos y de convivencia, aquellos que tanto he luchado toda mi vida, , se han visto maltratados y porque no decir violados, por un grupo de personas, que disculpo!!, pero que también es cierto, no han estado a la altura que se exige, a todos aquellos que tienen la obligación de mantener su compostura, razones……….. Porque forman parte integrante de una sociedad, y esto les obliga a ser educados, respetuosos, y correctos para con sus iguales.
Espero y así deseo que todos aquellos que tienen competencias en seguridad, posibiliten que el orden en las calles sea un hecho real, tomen nota de lo sucedido esta mañana en la Plaza de la Vila, y por supuesto tomen las medidas necesarias de ley y de justicia, para que estos acontecimientos no vuelvan a repetirse.
  • 13
  • 53

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat