La Mostra de CineBaix s'aproxima al cinema de la Mediterrània i el Llevant amb una trentena de pel·lícules

La dotzena edició d'aquesta proposta ha programat també produccions catalanes i estrena Jurat Jove. La inauguració es farà aquest dijous

Del 8 al 18 de novembre La Mostra de CineBaix ha programat 28 pel·lícules de 15 països diferents. És la 12a edició d'aquesa proposta cinematogràfica impulsada per CineBaix que té vocació de ser una mostra de cinema internacional del Baix Llobregat. Durant deu dies es podran veure a Sant Feliu prop d’una trentena de títols que van d’estrenes aplaudides en grans festivals a petites produccions locals. A més, s’han programat també mitja dotzena de cinefòrums per promoure la reflexió i el debat i per primer cop es compta amb la presència d'un Jurat Jove.

La inauguració serà aquest dijous a les 19.30h amb la projecció de la pel·lícula Capharnaüm, de la directora libanesa Nadine Labaki, a qui La Mostra dedica una retrospectiva a la secció "Focus". L'entrada a la inauguració és gratuïta.

Seccions: Des de l'altra riba, La Mostra Educa i Focus

La Mostra inclou set pel·lícules que són estrena a Espanya i quatre a Catalunya. En total, s'han programat 28 títols, procedents de 15 països diferents, des d'Egipte al Líban, passant del Marroc, Palestina, Iran, Tunísia, Algèria, Iraq, Turquia o Síria. Algunes de les més destacades són Se rokh (Trois visages), una pel·lícula que juga amb les fronteres de la ficció i el documental, obra de l'iranià Jafar Panahi, un dels noms més destacats del país, o Still Recording, un documental de Saeed Al Batal i Ghiath Ayoub, que segueix els passos durant quatre anys de dos estudiants que s’endinsen a la ciutat siriana de Douma.

A més de les pel·lícules incloses en la secció oficial, La Mostra inclourà la secció La Mostra Educa, amb programació específica per a centres educatius o Des de l’altra riba, amb quatre produccions catalanes que viatgen al món àrab per obrir-nos els ulls a diferents cultures i conflictes. 

Debats i presentacions de llibres amb convidats de luxe

La Mostra de CineBaix vol ser també un espai per la reflexió i el debat i per això s’han programat mitja dotzena de cinefòrums i presentacions de llibres. Els convidats seran Marc Almodovar, codirector de Tunisia: Justice in transition; Alba Sotorra, directora de Commandant Arian; SalahJamal, historiador palestí i autor del llibre Nakba. 48 relats de vida i resistència a Palestina; Míriam Hatibi, autora de Mira’m als ulls. No és tan difícil entendre’ns; Paula R. Ainsa i Adrià Olivares, directors d’El Sol del Nord; i Maria Rosa de Madariaga, historiadora especialitzada en les relacions entre Marroc, Espanya i el Rif.

Primer Jurat Jove de La Mostra de Cinebaix

Una de les novetats d’aquesta edició és la creació d’un Jurat Jove, format per quatre joves d’entre 18 i 25 anys. L'objectiu promoure el cinema entre el públic jove i donar l'oportunitat a persones joves interessades en el món del cinema de formar part d'una proposta cinematogràfica com La Mostra de CineBaix. Al setembre es va fer una convocatòria oberta i s’han seleccionat dues noies i dos nois de diferents municipis de la comarca que visionaran les pel·lícules de la secció oficial i triaran la millor segons el seu criteri. El veredicte es farà públic diumenge 18 de novembre, en el marc de la cloenda de La Mostra.

Podeu consultar els horaris i informació pràctica a la web de La Mostra. El preu per una sessió és de 4 euros, hi ha abonaments de 6 pel·lícules (individuals o a compartir) per 15 euros) i l’abonament complet de La Mostra (individual i intransferible) costa 25 euros.

Des de Fetasantfeliu col·laborem amb La Mostra com a mitjà oficial i del 8 al 18 de novembre podreu llegir articles i entrevistes dedicats a La Mostra.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat